Još jedan film čiji dolazak željno iščekujemo ove godine je onaj legendarnog redatelja Francisa Forda Coppole - 'Megalopolis'. Svoju će premijeru doživjeti na Filmskom festivalu u Cannesu 17. svibnja, okupio je velika glumačka imena, a koliko je truda uloženo u njega, govori činjenica da je u pripremi od 1980-ih godina.

Sama ideja da ovaj kultni autor već tri desetljeća ima projekt u rukavu i takvom karijerom iza sebe čini se nevjerojatnom i mora vas barem malo zaintrigirati da ćemo moći svjedočiti takvom projektu.

Veličina projekta

Coppola je, dakle, scenarij krenuo pisati još osamdesetih godina prošlog stoljeća, ali ga je morao odložiti jer je postalo jasno da nitko nije bio voljan financirati projekt takve veličine u tom trenutku njegove karijere. E pa sada je pravo vrijeme da i sam financira svoj film iz snova, passion project kako ga nazivaju, i da realizira svoj možda i najambiciozniji film ikada.

Da su godine samo broj dokazuje i Coppola koji je nedavno proslavio 85. rođendan, a za novi film potpisuje i režiju i scenarij. Riječ je o sci-fi drami o arhitektu koji želi izgraditi utopijski New York od temelja nakon razarajuće katastrofe, a inspiraciju crpi iz povijesne zavjere između rimskog senatora Lucija Sergija Katiline i Marka Tulija Cicerona.

Zanimljivo je reći da je film umalo snimljen 2000-ih, ali se sve promijenilo 11. rujna 2001. nakon 9/11 tragedije kada je snimanje odgođeno zbog prevelike sličnosti stvarnih događaja i radnje filma.

Glumačka imena

U svibnju prošle godine počele su kružiti informacije o glumačkoj ekipi te je potvrđeno da će se u novom filmu pojaviti Adam Driver i Aubrey Plaza, a pridružit će im se i Shia LaBeouf, Dustin Hoffman i Giancarlo Esposito. Na malim ćemo ekranima gledati i legendarne redatelje Martina Scorsesea i Stevena Spielberga koji će u filmu govoriti s redateljem Mikeom Figgisom koji je snimao behind-the-scenes dokumentarac.

Sada je izašao prvi trailer za film koji ne odaje mnogo. Možda i bolje.