Danas smo službeno ušli u eurovizijski tjedan te nas samo jedan dan dijeli od prve polufinalne večeri kada nastupa naš predstavnik Baby Lasagna.

Već neko vrijeme ovaj se mladi izvođač pravog imena Marko Purišić nalazi na samom vrhu kladionica koje prognoziraju ovogodišnjeg pobjednika Eurosonga pa tako i danas drži prvo mjesto gdje mu daju 26% šanse za pobjedu. Na drugom mjestu je Švicarska, trećem Ukrajina, četvrtom Italija i petom Nizozemska.

Baby Lasagna
Marko Prpic/PIXSELL 

Kao i svake godine, tako su i ove sudionici glazbenog takmičenja prošetali tirkiznim tepihom u švedskom Malmöu što ujedno predstavlja i službenu ceremoniju otvaranja Eurosonga gdje, osim natjecatelja, prisutni budu i brojni obožavatelji.

U Hrvatskoj doista vlada 'Rim Tim Tagi Dim' groznica, a čini se da već dugo vremena nismo ovako bili uvjereni u odličan plasman. Tome u prilog ide i činjenica da će Grad Zagreb po prvi put organizirati javno gledanje finala Eurosonga koje će se održati u subotu 11. svibnja s početkom od 20:00 sati na Europskom trgu.

Baby Lasagna
Jessica Gow/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ovogodišnje 68. Izdanje Eurosonga održava se u švedskoj Malmö Areni 7., 9. i 11. svibnja, nakon što je na prošlogodišnjem natjecanju pobjedu odnijela njihova predstavnica Loreen. Ove se godine ujedno obilježava i 50. godišnjica pobjede ABBA-e na Eurosongu s legendarnom pjesmom 'Waterloo' pa bi Eurovizija 2024. mogla biti i više nego upamćena (pogotovo od Hrvata, nadamo se).