Iako je kroz godine izašla trilogija 'The Hobbit', serija 'The Rings of Power' i brojne varijacije na temu originalnih filmova, ništa nikada nije bilo ni blizu, a vjerojatno ni nikada neće biti onome što je Peter Jackson priredio u 'The Lord of The Rings'.

Mnogi će reći da je to najbolja trilogija svih vremena (i ja ću se s time složiti), a i gledajući ih danas nikada ne biste rekli da je riječ o filmovima koji su snimani prije 20 godina (i više).

'The Fellowship of the Ring' izašao je 2001., 'The Two Towers' 2002., a posljednji dio 'The Return of the King' 2003. te ujedno postao jedan od tri filma s najviše dobivenih Oscara ikada, njih 11, uz 'Ben Hur' i 'Titanic'.

Gospodar prstenova
Imdb 

Ipak, danas je stigla nova vijest koja će potencijalno zaintrigirati i one najveće obožavatelje originalnog LOTR-a koji ne žele ni čuti za varijacije na temu. Naime, Warner Bros. će 2026. godine objaviti prvi iz svoje nove serije filmova 'The Lord of the Rings', a fokusirat će se na Golluma, lik Andyja Serkisa.

Gospodar prstenova
Imdb 

Ono što je dobro čuti je da će redatelj originalne trilogije Peter Jackson kao i njegovi tadašnji partneri Fran Walsh i Philippa Boyens biti uključeni u svaki korak projekta koji je trenutno u ranim fazama.

Radni naslov filma za sada glasi 'Lord of the Rings: The Hunt for Gollum' što znači da je i dalje podložan promjeni, a režirat će ga, kao i u njemu glumiti, upravo Andy Serkis koji je savršeno donio lik Golluma.

Gospodar prstenova
Imdb 

Najava projekta dogodila se još u veljači 2023. godine kada je Warner Bros. odlučio napraviti nekoliko filmova temeljenih na omiljenim knjigama legendarnog J.R.R. Tolkiena. Sada se to krenulo i ostvarivati...