Jedva smo čekali izlazak Merkura iz retrogradnog položaja, ali je on 25. travnja prešao u svoju postretrogradnu sjenu. U ovom je razdoblju Merkur krenuo usporavati svoje kretanje, a mnogi ovo razdoblje doživljavaju još intenzivnijima od samog retrograda.

Vrijeme Merkurove sjene bilo je idealno za razmišljanje, revidiranje, preispitivanje, zamišljanje. To je faza čišćenja kada integriramo lekcije i gubitke s kojima smo suočili.

Merkur službeno napušta svoje razdoblje sjene 13. svibnja, ali će ostati u znaku Ovna još dva dana kasnije kada će se nebo razvedriti i ovaj mali, ali moćni planet će prijeći u mekša, sporija, iako čvrsta polja Bika. Tada svi možemo predahnuti. Možemo se osjećati sigurnima u potpisivanju ugovora, pravljenju dugoročnih planova i preuzimanju obveza.

Dama horoskop astrologija
rawpixel 

Evo na koja će tri horoskopska znaka najviše utjecati izlazak Merkura iz svoje sjene.

Blizanci

Kao vladajući znak Merkura, Blizanci bi mogli osjetiti snažniji utjecaj ovog tranzita. Merkurova promjena položaja može im donijeti olakšanje od mogućih komunikacijskih nesporazuma ili tehničkih poteškoća koje su se pojavile tijekom retrogradnog perioda. Ovo bi moglo potaknuti Blizance da se osjećaju energičnije i jasnije u svojim razmišljanjima i komunikaciji. Osim toga, konačno će doći na red ostvarenje svih ciljeva koje su planirali u prethodnom periodu, a tiču se osobnog razvoja.

Astrologija horoskop zodijak
Shutterstock 

Djevica

Djevica je također povezana s Merkurom, pa bi pripadnici ovoga znaka mogli osjetiti pozitivne promjene nakon što Merkur napusti postretrogradnu fazu. Ovaj tranzit može donijeti veću jasnoću u svakodnevnim rutinama, organizaciji i komunikaciji za njih. Djevice bi mogle osjetiti olakšanje u rješavanju pitanja koja su se pojavila tijekom retrogradnog perioda i osjećati se produktivnije u svojim aktivnostima.

Horoskop zodijak astro mjesec
rawpixel 

Ribe

Iako Ribe nisu izravno povezane s Merkurom, mogu osjetiti određeni utjecaj ovog tranzita, osobito u područjima povezanima s komunikacijom, putovanjima i intelektualnim aktivnostima. Nakon Merkurovog napuštanja postretrogradne sjene, Ribe bi mogle osjetiti veću jasnoću i smirenost u svojim mislima i komunikaciji. Ovo bi moglo potaknuti Ribe da se otvore za nove ideje i perspektive te da se lakše izraze u svojim interakcijama s drugima.