Kroz mjesec travanj živjeli smo i retrogradni Merkur koji smo snažno osjetiti u svakom aspektu. Svibanj će biti nešto laganiji i protočniji iako i on donosi svoje promjene. Odmah drugog dana u mjesecu Pluton odlazi u retrogradno kretanje, ali donosi nam samo dobrobit. 20. svibnja krenut će sezona Blizanaca, a 23. svibnja pun Mjesec u Strijelcu tjera nas da proširimo svoje horizonte i usmjerimo pogled na veće i svjetlije stvari, dok konjunkcija Venere i Jupitera uzrokuje frcanje iskri u ljubavi i novcu.

Ovan

Svibanj vam donosi osvježenje, kao i bijeg od ludila koje je vladalo tijekog retrogradnog Merkura. Dolaze vam dani uzemljenja, a koji će u vama probuditi novu, unutarnju sigurnost. Nudi vam se prilika riješiti se suvišnih ljudi, poslova koji zapravo nisu prioritetni, situacije koje vam ne donose zadovoljstvo, dapače, iscrpljuju vas.

Horoskop ovan
Shutterstock 

Bik

Očekujte nalet motivacije koje počinje poticajno djelovati od 8. svibnja, kada se u vašem znaku nalazi Mladi Mjesec. Vaša intuicija vratit će vam povjerenje u sebe koje vam je ranije bilo oslabljeno pa ćete se brzo obraniti od nepotrebnih sumnji.

Horoskop bik
Shutterstock 

Blizanci

Otvorite svoj um i prihvatite neke nove ideje koje se kroz nj provlače. Mnoge imaju potencijala i sada je idealan period za njihovu razradu. Profesionalan uspjeh vam se smiješi i nude vam se mnoge prilike za suradnju iz koje možete rasti. Pripazite samo kako ne biste bili previše kruti u svojim stavovima jer, najbolje su suradnje one koje vam nude novu perspektivu.

Horoskop blizanci
Shutterstock 

Rak

Ovog mjeseca u središtu vaše pažnje nalaze se prijateljstva, ali mnoge poruke primat ćete putem snova. Razmotrite njihovo zapisivanje. Mogli bi vam otkriti nešto što vaša intuicija naslućuje, ali ne zna jasno detektirati.

Horoskop rak
Shutterstock 

Lav

Vrlo ste usredotočeni na karijerni napredak, ali važno je pozabaviti se stvarnom kvalitetom vašeg odredišta. Stoga se upitajte koji smjer najviše odgovara vašoj autentičnosti te ne traži od vas žrtvovanje i odricanje.

Horoskop lav
Shutterstock 

Djevica

Vjerujte svojim snovima i dopustite im da ovog mjeseca ovladaju vašim životom jer vam nude savršeno vodstvo i otvaraju nove poglede na situacije. Nisu upozorenja, već prilike. U vrlo ste stabilnom periodu, koji od vas traži samo jedno – pronalazak vlastitog zadovoljstva.

Horoskop djevica
Shutterstock 

Vaga

Nudi vam se olakšanje, odmak od opterećujućih misli. Dapače, pronaći ćete u sebi vrlo odvažan, direktan glas koji se neće ustručavati krenuti prema onome što je bitno i što vas ispunjava. Studentima ili onima koji se žele okušati u novim vještinama smiješi se potpora.

Horoskop vaga
Shutterstock 

Škorpion

Prigrlite promjene koje vam sada dolazite. One će vam omogućiti uvidjeti jednu kvalitetniju, napredniju i bolju verziju sebe. Bit ćete vrlo usredotočeni na osobni razvoj i odlučni ostvariti one aspekte koje strastveno podupirete.

Horoskop škorpion
Shutterstock 

Strijelac

Bit ćete skloni organizaciji. Neočekivano za vas, jedno čišćenje suvišnih situacija i stvari, potaknut će vas da budete usredotočeniji na posao i upravo, organiziraniji. Pronaći ćete zadovoljstvo u tome. Ulazite u rutinu, koja bi vam inače bila iscrpljujuća, a sada vam pruža mir.

Horoskop strijelac
Shutterstock 

Jarac

Napravite jasnu liniju između onoga što vas čini sretnima i obaveza. Te stvari ne smiju biti u istoj kategoriji. Ne morate napraviti baš sve što ste zamislili. Radije se posvetite onome što vas stimulira, nudi odmak i način opuštanja.

Horoskop jarac
Shutterstock 

Vodenjak

Pred vama je kreativan mjesec, koji vas poziva na istraživanje nekih novih mogućnosti. Mijenja se vaš pogled na svijet, a time postajete inovativniji. Prihvatite poziv na promatranje iz drugih perspektiva jer vam se mogu otvoriti nove poslovne prilike.

Horoskop vodenjak
Shutterstock 

Ribe

Svibanj vas poziva da se posvetite obiteljskom okruženju ili uvučete u prostor koji vam nudi sigurnost kako biste se uspjeli uzemljiti, odmoriti i prekrojiti planove. To će vas ispuniti srećom, a probuditi u vama osjećaj zahvalnosti prema ljudima na koje se oslanjate, koje volite i koje čine vaš krug.

Horoskop ribe
Shutterstock