"Thomas Shelby se vratio." Ovim riječima Netflix je započeo objavu na društvenim mrežama potvrđujući kako će dobitnik Oscara Cillian Murphy glumiti u filmu “Peaky Blinders” na Netflixu u režiji Toma Harpera, koji je režirao epizode prve sezone 2013. godine.

"Čini se da Tommy Shelby nije završio sa mnom... Izuzetno je zadovoljstvo ponovno surađivati ​​sa Stevenom Knightom i Tomom Harperom na filmskoj verziji 'Peaky Blinders'. Ovo je za obožavatelje", istaknuo je i Murphy.

“Kada sam prvi put režirao ‘Peaky Blinders’ prije više od 10 godina, nismo znali što će serija postati, ali smo znali da postoji nešto u alkemiji glumačke postave i tesktu što je djelovalo eksplozivno. ‘Peaky’ je oduvijek bio priča o obitelji – stoga je nevjerojatno uzbudljivo ponovno se ujediniti sa Steveom i Cillianom kako bismo film predstavili publici diljem svijeta na Netflixu,” dodao je Harper.

Nastavak sage napisao je tvorac serije, Steven Knight, a ovaj film će koproducirati uz Murphyja, Caryn Mandabach i Guya Heeleyja. "Iskreno sam oduševljen što će se ovaj film uskoro dogoditi", rekao je Knight. “Bit će to eksplozivno poglavlje u priči o Peaky Blindersima u ratu."

Pojedinosti radnje i ostali glumci još su tajna. Film kreće u produkciju kasnije ove godine, a bit će sniman u suradnji s BBC Filmom. Službena premijera filma bit će na Netflixu, a fanovi serije jedva čekaju službeni trailer i datum izlaska.