Miu Miu je s razlogom jedan od najomiljenijih modnih brendova, ali i brend koji odličnim projektima i komunikacijom otvara pogled i u druge industrije. Upravo to potvrđuje projektom Summer Reads, s željom da ovog ljeta čitamo zanimljive knjige koje su napisale zanimljive autorice. Ovaj vikend, od petka 7. lipnja do subote 9. lipnja, Miu Miu će za tu svrhu useliti u klasične kioske na atraktivnim svjetskim lokacijama, useliti u neke nove pop-up adrese koje će privlačiti kako unikatnim dizajnom tako i namjerom da svakom posjetitelju se pokloni nekoliko primjeraka odabranih naslova.

Među njima je i priča o ženi koja se pobunila protiv svoje buržoaske obitelji, Zabranjena bilježnica kubansko-talijanske autorice Albe de Céspedes. Drugi je autobiografski roman A WomanSibille Aleramo, te roman Jane Austen, Persuasion.

Miu Miu Summer Reads
miu miu 


Ovom inicijativom Miu Miu ukazuje na povezanost nas danas i žena koje su kroz stoljeća prkosile konvencijama, tradiciji i ugnjetavanju. “Smješten na različitim mjestima i u različitim trenucima u povijesti, svaki je tekst odabran zbog hrabrog i snažno utjecajnog statusa svoje autorice kao ženske kreatorice. Sav njihov rad, koji se stalno iznova procjenjuje, istražuje probleme i ideologije koje su ostale relevantne do danas. Njihovi glasovi su jedinstveni, odraz života izvanrednih žena - života kćeri, ljubavnica, supruga, majki - kako je to izraženo kroz pisanu riječ. Kršeći konvencije i granice roda, ujedinjene su kao inspiracija svakoj generaciji žena koja dolazi nakon njih.” stoji u najavi projekta.

Gradovi na čijim će se zanimljivim lokacijama ovog vikenda družiti uz kultni modni brend i knjige su New York, London, Milan, Tokio, Seul, Šangaj, Hong Kong i Pariz.

Provjerite popis lokacija na Miu Miu.