Slavna Gigi Hadid i luksuzna modna kuća Miu Miu se vole javno i tu su odanost potvrdili i novom kampanjom torbica za 2024. U kampanji, s odlično stiliziranom bob frizurom, Gigi Hadid nosi priču inspiriranu stilom iz 30-ih s nježnom paletom boja i profinjenom estetikom, slaveći ljepotu matelassé torbe. Uz Gigi, zvijezde kampanje su torbe Wander i Arcadie, a fotografije potpisuje Steven Meisel.

Gigi Hadid Miu Miu kampanja torbice 2024
miu miu 


Inspiracija za ovogodišnju kampanju dolazi od izuzetne žene, Yevonde, jedne od prvih fotografkinja, čiji je rad poznat po korištenju boja, nadrealnih detalja i korištenju draperija i lišća pri portretiranju. Yevonde je svoju karijeru započela u Londonu, u vremenu kada nije bilo zamislivo da se žene hvataju privatnog posla, posebno posla fotografkinje. Ona je bila istaknuta sufražetkinja, a njezina karijera danas simbolizira slobodu i neovisnost. Studio je otvorila sa samo 21 godinom, a za svoj je rad koristila samo svoje ime, čime se dodatno potvrdila u svijetu i vremenu u kojem je živjela.

Gigi Hadid Miu Miu kampanja torbice 2024
miu miu 


Boje i nijanse fotografija savršeno spajaju inspiraciju, priču vezanu uz ovu fotografkinju i Miu Miu estetiku, što potvrđuju i torbe Arcadie i Wander koje spajaju klasične nijanse boje karamele i konjaka sa jarko narančastom i soleil.

Gigi Hadid Miu Miu kampanja torbice 2024
miu miu 

Gigi Hadid Miu Miu kampanja torbice 2024
miu miu 

Prošlogodišnja kampanja bila je inspirirana još jednom umjetnicom, pionirom fotografije - Margaret Keane, koja je poznata po svojim slikama žena, djece i životinja; a iz te se kampanje pamte i riječi Gigi Hadid upućne Miucciji Pradi, koja ju je nazvala jednom od najinspirativnijih i najslikovitijih žena na svijetu, jer istražuje sve svoje ljubavi i interese do njihovog najvećeg potencijala te dodala: “Čast je vidjeti je kako radi, raditi s njom i doživjeti nekoga punog znanja i moćnog, ali još uvijek prizemljenog i ljubaznog. Ona čini toliko da stvori mjesta za slavljenje drugih. O Miu Miu ženi razmišljam kao o nekome tko ima slične kvalitete kao Miuccia... razigrana, ali smirena, klasična, ali cool, glavna, ali prizemljena.”

Za istaknuti je kako je model torbice Arcadie vrlo brzo od predstvaljanja prošle godine postao must-have komad koji su prigrlile it djevojke, od Hailey Bieber do Emily a razlog popularnosti ovog modela je i u tome što odlično zaokružuje svaki modni stil. Wander je svoju slavu doživjela godinu ranije, a pažnju je privukla kako tehnikom izrade, izgledom te paletom boja.