Zanimljiva vijest koja dolazi iz filmskog svijeta je i najava kako Beatlesi konačno dobivaju pravi glazbeni biografski uradak, i to ne samo s jednim već s četiri odvojena filma koji detaljno opisuju živote slavne četvorke. Režiju potpisuje Oscarom nagrađeni redatelj Sam Mendes. Prema najavi filmovi će se pojavit u kinima 2027., a Sonyja poručuju kako će strategija objavljivanja biti inovativna i revolucionarna. A ono što posebno zanima je glumačka postava, jer glasine su već krenule!

Priča se da će u projektu glumiti četiri glumca; Paul Mescal će navodno glumiti Paula McCartneyja, a njih dvojica osim imena dijele i irsko podrijetlo, zvijezda Trokuta tuge Harris Dickinson navodno će glumiti pokojnog Johna Lennona, a zvijezda Saltburna (i dečko Sabrine Carpenter) Barry Keoghan navodno će glumiti Ringa Starra.

Paul Mescal
Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia Paul Mescal

Barry Keoghan
Imago / Alamy / Alamy / Profimedia Barry Keoghan

Pričalo se da će Charlie Rowe iz Rocketmana glumiti pokojnog Georgea Harrisona, ali prema njegovim agentima to nije točno. I dok želimo vjerovati da je sve navedeno i konačno, stvari su još očito u zraku.

Harris Dickinson
Dimitrios Kambouris / Getty images / Profimedia Harris Dickinson


Ovo je prvi put da su članovi benda i njihove obitelji te nositelji prava dali suglasnost za korištenje glazbe i svih materijala za snimanje fila The Beatles, što je više nego važan korak u realizaciji ovog velikog filmskog projekta, a u zadnjih nekoliko godina očito je koliko filmska publika voli filmove o glazbenim zvijezdama, te one uz koje u kino dvoranama mogu i pjevati.