Za sve one koji obožavaju kako filmove tako i sve ono vezano uz snimanje omiljenih filmskih naslova, od velike je važnosti i fotografija. Zaustavljeni trenutak, detalj koji često, pogotovo ako promatramo behind the scenes fotografije, otkriva i više nego što smo mogli zamisliti. Tako su nedavno povodom 18. rođendana filma Marie Antoinette, slavne redateljice Sofije Coppole, osvanule odlične fotografije koje su presjek trenutka, stvarnosti, fotografije na kojima se pojavljuje i sama redateljica odjevena u jednostavnu mušku bijelu košulju, zaokružena perikama, sjajnim haljinama, kostimima koji su osvojili Oscara.

Upravo se ta fotografija našla u najnovijoj knjizi How Directors Dress američkog izdavača A24, djelu koje su oblikovali Hagop Kourounian, Jon Dieringer, Caitlin Quinlan i Charlie Porter. Vrhunski znalci donose nam odlično ukoričeno izdanje s više od 200 arhivskih i rijetko viđenih fotografija popraćenih tekstovima koji objašnjavaju jedinstvene pozadinske priče, a koje otkrivaju kako se redatelji odijevaju za posao, što su nosili dok su neki od njih primali Oscare.

Knjiga uključuje brojne filmske i modne profesionalce a sve započinje s predgovorom redateljice Joanne Hogg i završava pogovorom dizajnera Yohjia Yamamota.

Knjiga How Directors Dress
A24 

Knjiga How Directors Dress
A24 

Knjiga How Directors Dress
A24 

Uz Sofiju Coppolu tu su i Federico Fellini na setu u kardiganu i s kravatom, Elaine May kako sjedi iza kamere dok režira potpuno odjevena kao lik koji je glumila u filmu iz 1971., A New Leaf i brojni drugi. Izuzetna knjiga dio je ponude odličnih izdanja od kojih posebno volimo knjige koje kroz scenarije odabranih filmskih naslova otkrivaju i puno više o samim filmskim uspješnicama.

Knjiga How Directors Dress
A24 

Knjiga How Directors Dress
A24 

Knjiga How Directors Dress
A24 

Knjiga je dostupna po cijeni od 40 dolara.

Knjiga How Directors Dress
A24