Iako se ovome vjerojatno nitko nije nadao, čini se da stiže nastavak legendarnog filma iz 1998. godine - 'Practical Magic'.

Nakon 26 godina, studio Warner Bros. najavio je povratak velikog projekta u kojemu su glavne uloge igrale Sandra Bullock i Nicole Kidman, a kako tvrdi Variety, trenutno su u pregovorima za novi film.

Naravno, film je posebno voljen u Hrvatskoj jer je u njemu svoju ulogu odigrao i naš Goran Višnjić, iako s ne baš sretnim završetkom. Bullock i Kidman utjelovile su sestre Sally i Gilliam Owens čija se obitelj stoljećima bavi magijom te je uspjela preživjeti lov na vještice. Iako sestre pokušavaju živjeti normalne živote, u tome ih sprječava kletva bačena na njihovu obitelj zbog koje svaki muškarac koji se zaljubi u članicu obitelji Owens umre prijevremeno.

Film Practical Magic
IFA Film / United Archives / Profimedia 

Sally se ipak udala i dobila dvije kćeri prije nego što joj je suprug poginuo u prometnoj nesreći, dok je Gilliam završila u vezi s dečkom koji je zlostavlja (Goran Višnjić) i kojeg Sally slučajno usmrti propalom čarolijom. Ta ih greška natjera da ožive njegov leš.

Film je režirao Griffin Dunne po istoimenom romanu autorice Alice Hoffman, a kroz godine je ostao omiljen kao jedan od filmova koje obavezno gledamo u spooky sezoni Halloweena. 

Film Practical Magic
United Archives/Impress / United Archives / Profimedia 

Film Practical Magic
IFA Film / United Archives / Profimedia 

Za novi film scenarij će pisati Akiva Goldsman, dok će ga Bullock i Kidman producirati zajedno s Denise Di Novi. Ako će i drugi dio slijediti knjige, pratit će život sestara Owens i tete Francis koje pokušavaju spasiti tetu Jet nakon što je dobila magično upozorenje za moguću svoju skoru smrti.

Film Practical Magic
IFA Film / United Archives / Profimedia 

Pitamo se hoće li se vratiti i Goran Višnjić budući da je Jimmyjev duh još uvijek živ i jedva čekamo nove informacije.