Zasigurno ste se ovih dana susreli s planom i programom odličnog TOČ Festivala, koji će se od 20. do 23. lipnja održati u Ninu. Drugo izdanje ovog festivala donosi izuzetno zanimljiv trodnevni program a organizatorica, kreativna Nina Štulić poručuje kako je će ovogodišnji festival redefinirat festivalsko iskustvo ponudom ekskluzivnog spoja odmora i festivala. Zamislite okupljanje koje obuhvaća wellness, kreativnost, glazbu uživo i zajednicu - uz uživanje u najfinijim prirodnim vinima, hrani koju pripremaju vrhunski kuhari i lokalni majstori pripreme hrane na vatri, specialty kavi, čajevima, kombuchama i nizu radionica. S vizijom ukorijenjenom u sporom življenju, TOČ Festival je osmislio program koji slavi i ljepotu Hrvatske i duh sporog življenja. Nudi program radionica, kulturnih iskustava i wellness aktivnosti, a okuplja wellness entuzijaste, gurmane i kulturne istraživače. Cilj festivala je stvoriti osjećaj zajedništva, potičući sudionike na povezivanje sa srodnim osobama na smislen način.

Toč Festival
TOČ Festival 

Za gastro entuzijaste je zanimljivo istaknuti kako na TOČ Festivalu gastronomija preuzima centralnu ulogu, transformirajući tradicionalno festivalsko iskustvo u nezaboravnu senzualnu avanturu gdje će posjetitelji imati priliku uživati u izvanrednim kulinarskim delicijama koje pripremaju vrhunski kuhari i strastveni vinari. Svaki dan festivala, posjetitelji će imati priliku uživati u najboljim prirodnim vinima i kulinarskim majstorijama chefa Ivana Tartara, Vanie Ardiles, Tihomira Antunovića i drugih talentiranih lokalnih kuhara. Nudi se i doživlja jedinstvene večere za dugačkim stolom u masliniku. Okupani svjetlom svijeća i uz šum maslinovih grana, okupljeni će uživati u ideji zajedničkog blagovanja te uživanja u jelima koja slave sezonske sastojke i mediteransko naslijeđe. 

Toč Festival
Toni Opačić / TOČ Festival 

Toč Festival
Nina Sušac / TOČ Festival 

Toč Festival
Nina Sušac / TOČ Festival 

Na svoje će doći i svi koji vole svijet specialty kave i fermentiranih pića, radionica na temu umijeća uparivanja hrane i pića, ali i uživanja u druženju u starom gradu na TOČ NOĆi gdje će svi okupljeni moći uživati kako u autentičnim lokalnim delicijama, vinima, craft pivama, mocktailima i koktelima možete uživati u živoj glazbi benda nemanja i DJ setovima Pepi Jogarde-a. TOČ NOĆ se po prvi puta održava u Ninu 21.06. u suorganizaciji sa Gradom Ninom, Nin Turizmom i TZ Nin, a event je otvoren za sve goste bez obzira jeste li dio festivala ili ne.

Toč Festival
Nina Sušac / TOČ Festival 

Toč Festival
Nina Sušac / TOČ Festival 

Toč Festival
Nina Sušac / TOČ Festival 

Toč Festival
Nina Sušac / TOČ Festival 

Od radionica izdvajamo one pod nazivom Živo tlo i kompostiranje, Berba samoniklog bilja i osnove aranžiranja stola, Art Journaling,  Kuhanje na otvorenoj vatri i zabava na plaži (Chef Ivan Tartaro demonstrirat će tehniku kuhanja na otvorenoj vatri. Večer završava zabavom na plaži uz puni Mjesec.), Priprema esencijalnih kozmetičkih preparata, Kulturna istraživanja Nina... dok posebnu pažnju privlače i wellnes i rekreacijski dio festivala. Gosti festivala će moći uživati u Body flow vježbanju koje spaja elemente joge, pilatesa i dubokog disanja, a koje će savršeno pripremiti tijelo i um za dan ispunjen aktivnostima.; naučiti što se krije iza pojma peloidna terapija, pridružiti se zvučnim kupkama, radionici mindfulnessa ali i jahanju na konjima.

Nina Štulić
Lucija Drača / TOČ Festival Nina Štulić

TOČ Festival je uronjen i u odličan glazbeni program, te je i više nego odličan razlog da se i vi odlučite biti dijelom dogfađaja koji kreativnost, kulturu i kulinarsko majstorstvo stapa u jedno, ostavljajući trajan dojam nezaobilazne destinacije na hrvatskoj obali.

Za više informacija posjetite tocfestival.com.