Na Ivanjsku noć nekada su se održavali obredi za poticanje plodnosti i sreće u braku. Inspiriran njome, i veliki je Shakespeare napisao San Ivanjske noći, predviđen za izvođenje na vjenčanjima i zabavama te za ne toliko ozbiljnu publiku. Planet srijeda sanja Ivanjsku noć, zatvarajući uzbudljivu sezonu uz podsjećanje na njezine vrhunce. Pozdravljajući dolazak ljeta, svoj obred zabave održat će tjedan kasnije, 28. lipnja u Vili Werner na zagrebačkom Tuškancu, i to uz plodan muzički odred. Čine ga Doxia, Felver, illillillillill, Kendal, Melanie Havens i Mufti. 

Planet srijeda.jpg
Planet srijeda 


Na Tuškanac se penje Kendal, član italo-body dvojca Infravision uz Pabla Bozzija, prethodnog gosta Planet srijede. Zapažen po bezvremenskim produkcijama i DJ nastupima, ovaj Francuz unosi euforiju i nostalgiju na plesni podij, spajajući italo-disco s EBM-om, tranceom i synth-waveom.

Kendal
Planet srijeda / Camille Roussely Kendal

MelanieHavens
Planet srijeda MelanieHavens

Multitalentirana Melanie Havens dokazat će ponovno svoj status jednog od najsvježijih imena scene. Bez obzira je li u Berlinu gdje živi, rodnom Sao Paulu ili nedavno u zagrebačkom Željezničaru, bez greške isporučuje svoju živahnu fuziju žanrova kao što su body music, wave, italo, techno, electro i post-punk.

Uz Melanie, vraća se i omiljeni Mufti, meksički umjetnik spreman za svaki plesni podij. Posao arhitekta napustio je kako bi se u potpunosti posvetio projektiranju muzičkih dragulja u rangu od itala do new wavea, koje danas plasira na brojnim svjetskim pozornicama.

Mufti.jpg
Planet srijeda Mufti

illillillillill_01 (c) luka milanovic.jpg
Planet srijeda / Luka Milanović illillillillill

Regiju predstavlja illillillillill, nepobjedivi romantik i obijač beogradskih plesnih podija. Ovaj profesionalac u kulturi i industriji zabave, svjesni član društva i glasni borac za pravdu za sebe kaže da nije DJ već ekstatično lomi zvuk ispred i iza pulta.

Strast za muzikom, puno veću od samog miksanja pokazat će Doxia, prisutna već desetak godina na zagrebačkoj sceni. Vjerujući u stvaranje uključivog okruženja na plesnom podiju, inspiraciju primarno pronalazi u undergroundu techna, trancea i housea, koji nose emotivnu dimenziju.

Doxia
Planet srijeda / Marko Vrbos Doxia

Felver
Planet srijeda Felver


Kapljicu prokletstva kao obavezan sastojak svakog dobrog partyja dodat će Felver. Uvijek uz golemu energiju i svježinu, tata Planet srijede režirat će i ovu plodnu ljetnu noć koja se ne propušta. 

Ulaznice su dostupne online: www.entrio.hr/event/planet-srijeda-19268

Planet srijeda_line up.jpg
Planet srijeda