Uskoro nam dolazi još jedno retrogradno kretanje, ali ne bojte se! Iako uvijek na obrnuto kretanje gledamo kao na lošu sreću i razdoblje u kojemu se uvijek događa nešto loše, retrogradni Saturn u Ribama pomoći će vam vidite kako se u vrijeme retrogradnosti mogu dogoditi i pozitivne promjene.

Dakle, Saturn u svoje retrogradno kretanje ulazi 29. lipnja u subotu, a budući da ovakvo razdoblje traje obično četiri i pol mjeseca, retrogradni Saturn neće završiti do 15. studenog. Iako ima mnogo nas koji neće jako osjetiti ovaj tranzit, on će biti jako značajan za one koji su rođeni za vrijeme Saturna u Ribama jer to znači da trenutno doživljavaju svoj povratak Saturna. Primjerice, ako ste rođeni između 1993. i 1996., vjerojatno ćete doživjeti ovo kretanje i utjecaj.

Horoskop
rawpixel 

U tradicionalnoj astrologiji, Saturn je nazvan kao 'veliki zlobnik', budući da je Saturnov utjecaj poznat kao oštar i težak. Povezan s karmom, disciplinom i teškim radom, Saturn može biti vrlo restriktivan. Saturn ne poziva na hirovitost i ne trpi neozbiljnost, ako ništa drugo, predstavlja granice, zrelost i autoritet. Bez Saturna ne bi bilo osjećaja dužnosti ili zapovijedi, ali ako ima previše njegove energije, čini se gotovo kao da živimo pod diktaturom.

Iako hladan i izazovan, Saturn je planet učitelj. Saturnova učenja koreliraju s rimskom mitologijom jer je Saturn bog žetve. Razmislite o tome što znači stvoriti žetvu. Morate posaditi sjeme, a zatim mjesecima, ponekad i godinama, pažljivo ga njegovati. Krv, znoj i suze ući će u ovo sjeme. Na kraju se vaš naporan rad i poslušnost isplate kada žetva bude spremna. Kao planet učitelj, Saturn daje lekciju da se naporan rad s vremenom isplati. Preko posrednika, Saturn, također, podučava teške lekcije o prečacima, izbjegavanju odgovornosti i nedostatku zrelosti. Ključ za rad s ovim planetom učitelja je naučiti da je strpljenje uistinu vrlina.

Horoskop planeti astro
rawpixel 

Budući da je Saturn u Ribama, znači da će odgovarati suvladarima Riba, a to su Jupiter i Neptun. S obzirom na to da je Jupiter planet rasta i ekspanzije, ovo će potaknuti Saturna u Ribama da pazi na previše pristupa. U ovo vrijeme može biti teško pronaći ravnotežu između pretjeranog ili premalog činjenja nečega. U međuvremenu, sanjiva i dezorijentirajuća energija Neptuna podsjetit će Saturn da je u redu imati nadu. Uz oba planeta koja vode 'velikog zlobnika', Saturn u Ribama pomoći će svima da pronađu nadu i optimizam, a da pritom nisu nerealni.

Jedan od načina da procijenite što može donijeti retrogradni Saturn u Ribama jest osvrnuti se u prošlost prema zadnjem retrogradnom Saturnu, koji je bio od 17. lipnja 2023. do 4. studenog 2023. Razmislite o tome koji su se glavni događaji odvijali u to vrijeme. Neke od ovih tema mogle bi se ponovno pojaviti tijekom ovogodišnjeg retrogradnog Saturna u Ribama.

Horoskop astro zvijezde
rawpixel 

Retrogradni Saturn počinje 29. lipnja i završava 15. studenog.

Općenito govoreći, retrogradnost je savršeno vrijeme za razmišljanje o svemu što je ili prošlo ili je već u pokretu, umjesto da gledate prema novim pothvatima. Retrogradni Saturn će vas potaknuti da razmislite o tome čemu želite dugoročno težiti. Hijerarhija vašeg života može biti podložna promjenama ovisno o vašim ograničenjima i dužnostima.