Prvi ljetni mladi Mjesec u Raku je pred nama i dogodit će se danas, petog srpnja u petak, i želi da postanemo sentimentalni. Iako u teoriji zvuči lako, Rak je horoskopski znak kojem treba vremena da prihvati nove ideje, iskustva i odnose. Jednom kad račić to učini, otkrit će vedro, vrelo srce puno ljubavi, odanosti i kreativnosti. Rakovi rade stvari u svoje vrijeme, stoga budite strpljivi tijekom ove lunacije jer bi moglo proći neko vrijeme prije nego što vidite kako se naši životi razvijaju na bolje - ali sigurno hoće.

Budući da je mladi mjesec u znaku Raka kojim vlada Mjesec, ova lunacija je trenutak u kojem će nas naše emocije i osjećaji prisiliti da donosimo odluke na temelju onoga što nam intuicija govori.

Horoskop
Shutterstock 

Pronalaženje i pokretanje veze sa samim sobom na dubokoj razini omogućit će nam da se razvijamo, rastemo i eksplozivno transcendiramo s mladim Mjesecom. Ovo je trenutak u kojem ćemo otkriti koja energija i želja žive u našim srcima. Čineći ono što nas čini istinski sretnima, po prvi put nakon nekog vremena, osjećat ćemo se kao da možemo pojačati svoje strasti, krećući se prema svojim željama i ciljevima.

Mars u Biku i retrogradni Saturn u Ribama aspektiraju mladi Mjesec, gurajući nas prema izvrsnosti vlastitim tempom. Mars u Biku ne kreće se tako brzo kao drugi znakovi, ali postoji smirenost u ne poduzimanju impulzivnih koraka kako bi se stvari pokrenule. Saturnovo retrogradno kretanje omogućuje nam da upravljamo i procjenjujemo odluke koje smo prisiljeni donositi iz kvadrata kroz koji mladi Mjesec prolazi.

Kako to inače biva sa svim velikim astrološkim zbivanjima, uvijek posebno i jače utječu na određene horoskopske znakove, a tako će u ovoj lunaciji promjene najviše osjetiti Rakovi i Ribe.

Horoskop
Shutterstock 

Rak

Riječ je o mladom mjesecu u vašem znaku, Rače, pa je ovo snažan trenutak za manifestaciju i sadnju sjemena za sve što želite njegovati u sljedećih šest mjeseci. Nije vam strano uranjanje u duboke osjećaje ili jahanje na valovima intuicije pa je sada vrijeme da u to potpuno uronite. Malo introspekcije moglo bi dovesti do uzbudljivih otkrića i naleta inspiracije, stoga si dajte siguran prostor da istražite sve svoje ciljeve, nade i želje bez brige o tome što će drugi misliti. Možda ćete se iznenaditi koliko se vaše želje jasno pojavljuju kada se osjećate dovoljno ugodno da izađete iz svog oklopa.

Romantični planet Venera također je u vašem znaku tijekom ove lunacije, a poput Sunca i Mjeseca, podržavaju ga prijateljski aspekti Marsa i Saturna. Ovo ne samo da vam donosi sjajan rođendanski sjaj, već vas također dovodi u dodir s vašim vrijednostima i omogućuje vam da unesete svoje srce u sve svoje ciljeve koje ćete zacrtati za mladog mjeseca.

Horoskop
Shutterstock 

Ribe

Kao hirovitim i vizionarskim Ribama, ovaj bi mjesec mogao biti važan za njegovanje kreativnosti i prizivanje novog vala inspiracije u vašem životu. Srpanjsko lunarno resetiranje raste u zabavnoj i koketnoj petoj kući tako da ste spremni uložiti cijelo svoje srce u nove strastvene projekte, hobije ili druge samoizražajne napore. Sve djeluje romantično i lako se sada povezati s radošću. Vaše emocije vas vode na uzbudljiva mjesta, stoga slijedite svoje srce.

Ipak, ne plutate samo morem besciljno tražeći zadovoljstvo. Planet Saturn u vašem znaku pozitivno će se povezivati ​​i s Mjesecom i Marsom u vrijeme ove lunacije dajući vam izdržljivost koja vam je potrebna za stvaranje raznih novih ideja i veza te zasijavanje sjemena za pothvate koji su napravljeni da traju.

Horoskop
Shutterstock