Prije nekoliko smo dana pisali o tome kako je Saturn u Ribama ušao u svoje retrogradno kretanje u kojemu će se zadržati do 15. studenog, kao i tko će i kako najviše osjetiti njegove posljedice.

Samo tri dana nakon, možemo reći da stiže još jedno astrološko pojačanje - danas Neptun u Ribama ulazi u retrogradno kretanje i u njemu ostaje do sedmog prosinca. Planet iluzije, romantike i misterije retrogradan je jednom godišnje u trajanju od približno pet mjeseci, stoga je ovo uobičajena pojava u kozmosu.

Naša bi intuicija mogla biti smanjena u nadolazećim mjesecima, prisiljavajući nas da stvari gledamo onakvima kakve jesu, a ne onakvima kakve bismo željeli da budu. Dakle, pozdrav ružičastim naočalama. Iako se čini teškim, moći ćemo to prebroditi i proći kroz proces jer smo jači nego što mislimo. 

Horoskop
Shutterstock 

Neptunovo retrogradno kretanje je kozmički poziv na buđenje. Iako ćemo i dalje lutati svojim maštanjima i sanjarenjima te emocionalnom zanosu, bit ćemo svjesniji svojih emocija i manipulacija u odnosima. Sva ćemo sumnjiva ponašanja drugih mnogo lakše i brže uočiti zbog čega bismo mogli u potpunosti izbjeći situacije nepovoljne po nas. Upozorenje je da neki od nas možda još uvijek žele vjerovati u dobrotu svojih voljenih, što znači da bi samozavaravanje moglo biti problem ako nismo oprezni.

Imajte na umu da je u redu imati visoke težnje i očekivanja, ali je od vitalne važnosti održati svoj temelj u stvarnosti prije nego što zaronimo niz zečju rupu. Moramo biti pragmatični u pogledu svojih ciljeva i vremena potrebnog za njihovo postizanje.

Poznat kao 'božansko nezadovoljstvo', Neptun se ponaša poput sirene koja pjeva u noćnom zraku. Zvuk nas privlači jer se iz daljine čini lijepim, ali kada se jednom nađemo licem u lice sa situacijom ili osobom i energija se utopila, skloni smo se predomisliti. Tijekom Neptunove planetarne mjesečeve šetnje možemo se okretati bez grižnje savjesti ili krivnje. Razumijevanje da imamo izbor u stvarima je ključno, a ono katalizira uspjeh i sreću. Priznajući to, osjećat ćemo da kontroliramo svoju sudbinu.

Horoskop
Shutterstock 

Druga strana je da nas retrogradni Neptun potiče da istražujemo svoje vizije, fantazije i ideologije. Napokon ćemo prigrliti svoje misli (ili ono što vjerujemo da je točno u našim srcima) i potvrditi ih u svijetu. Naša bi nas mašta mogla dovesti do umjetničkih proboja jer tražimo ravnotežu između fizičkog i duhovnog svijeta.

Traženje inspiracije izvana bit će izazovno pa je ključno povezivanje sa samim sobom i obavljanje aktivnosti koje nas čine optimističnima u vezi s našim okolnostima. Davanje prioriteta sebi kroz cjelokupnu brigu o sebi korisno je za našu dobrobit, kao i za održavanje granica unutar odnosa.