Kao što nam je tjedni horoskop pokazao, i nadolazeći dani će biti iznimno zanimljivi i puni noviteta koji nas vode u sredinu srpnja. Ipak, najveći naglasak stavljamo na četvrtak, 11. srpnja, kada se događa veliki astrološki trenutak - Venera ulazi u Lava. Nakon što je formirala sekstil s inovativnim Uranom osmog srpnja, formirat će trigon s retrogradnim Neptunom u Ribama. To će pozvati duhovna preuzimanja koja će ojačati vašu maštu i otvoriti vam druge mogućnosti. Kada je Neptun uključen, možete pristupiti onostranim energijama. Tog istog dana Venera ulazi u Lava, dramatičnog, izražajnog, herojskog vatrenog znaka.

Iako bi ovo inače bio optimističan pomak, mogao bi iznijeti sjenovitu stranu vaših odnosa i navika trošenja jer odmah 12. srpnja formira opoziciju s Plutonom gladnim moći. To bi moglo iznijeti neke neugodne istine na površinu, pogotovo kada dolazi do razlikovanja vaših saveznika od vaših neprijatelja.

Horoskop
Shutterstock 

S druge strane, mogli biste osjetiti želju da s drugima podijelite ono što vam je na srcu, da hrabrije pokazujete svoj osobni stil ili da prihvaćate rizične prilike na poslu koje vam mogu donijeti mnogo. Ovaj zadivljujući tranzit zahtijeva slavlje i entuzijazam. Najavljuje vrijeme za kreativnost, strast i dramatične izjave ljubavi. Nikada nije bilo bolje vrijeme da prigrlite svoj unutarnji kraljevski osjećaj i pokažete svoje jedinstvene talente i šarm.

U astrologiji Venera odražava senzualnu prirodu božice Afrodite kao simbol ljubavi, ljepote i zadovoljstva. Također upravlja financijskim temama, vrijednostima i osjećajem vlastite vrijednosti. Venerini tranziti nisu ništa različitiji; horoskopski znak Venere u tranzitu opisuje sve, od našeg kolektivnog pristupa ljubavi i ljepoti do načina na koji trošimo i zarađujemo novac.

Horoskop
Shutterstock 

Lavom vlada vječno goruće Sunce i živahni element Vatre. Kada se Venera stopi s ovim fiksnim znakom, planet ljubavi poprima kraljevsku i intenzivno strastvenu kvalitetu, povećavajući našu želju za romantikom, ljepotom i samoizražavanjem. Bilo romantično ili kreativno, ovaj tranzit može objasniti zašto smo odjednom privrženiji i samopouzdaniji u pogledu želja našeg srca.

Venerino putovanje kroz filmskog Lava izaziva val inspiracije i želju da zablistate. Umjetnička nastojanja vrlo su poželjna u ovom tranzitu, budući da nas Lavova živahna esencija potiče da pokažemo svoje talente i uživamo u središtu pozornosti. Ovo je izvrsno vrijeme za pokretanje kreativnih projekata, planiranje nastupa ili barem za bavljenje hobijima koji vam donose radost.

Horoskop
Shutterstock 

Vodite računa o svojim navikama trošenja. Venera u Lavovoj raskoši može biti primamljiva jer nas inspirira da se razbacujemo luksuznim predmetima ili iskustvima zbog kojih se mi i ljudi oko nas osjećamo posebnima. Iako nema ništa loše u uživanju u zadovoljstvima života, važno je održavati zdravu ravnotežu u tom procesu.