Žao nam je što vas moramo obavijestiti: od petog do 28. kolovoza, vjerojatno dok budete uživali na plaži, Merkur će ponovno krenuti svojim retrogradnim hodom. Ovo će biti drugo retrogradno razdoblje u 2024. (treće ako računamo ono koje je završilo prvog siječnja), a kao i uvijek donosi kašnjenja, tehničke propuste i žestoke rasprave.

Predretrogradna faza počela je već 16. srpnja, kada se Merkurov tranzit usporava prije nego što se čini da mijenja pravac i krene retrogradno.

Horoskop
Shutterstock 

Što donosi retrogradni Merkur u Djevici i Lavu?

Iako retrogradni Merkur utječe na sve nas, najviše su pogođeni znakovi u kojima se pojavljuje. To znači da ako imate snažne položaje Djevice i Lava u Suncu, Mjesecu ili podznaku, osjetit ćete ga intenzivnije od ostalih.

Ključne teme bit će vezane uz perfekcionizam i opće blagostanje, a Djevice koje vole red i planiranje neka se naoružaju strpljenjem. Ako imate striktno isplanirano putovanje, budite spremni da će se stvari promijeniti u zadnji čas. Ako ste pažljivo definirali kampanju na poslu, pripremite se za povratne informacije u zadnji tren ili otkazane dobavljače. Ako često čistite kuću, morat ćete prihvatiti nered koji će se pojaviti niotkuda. Težnja ka savršenstvu može dovesti do stresa, stoga se pokušajte opustiti.

Horoskop
Shutterstock 

Prije toga, dok je Merkur u zoni Lava, pokrenut će pitanje identiteta i samopouzdanja. Može doći do izostavljanja informacija ili nesporazuma koji će narušiti sliku o vama. S druge strane, morate biti vrlo oprezni u svojim postupcima. Lav je poznat po svom ponosnom samopouzdanju pa vas može osnažiti da učinite ili kažete određene stvari koje inače ne biste. Razmislite tri puta prije nego što pošaljete taj riskantni e-mail ili podignete ruku na sastanku. Također, klonite se ogovaranja i prenošenja nečijih riječi jer bi vas to ovoga puta moglo koštati.

Trenutačno postoje četiri planeta u retrogradnom kretanju, svaki sa svojim jedinstvenim implikacijama, stoga budite oprezni, nemojte se izlagati, nego odmorite i pustite da prođe. Ljeto je svakako idealno razdoblje za to.