Sutra će, 22. kolovoza, Sunce prijeći u zemljani znak Djevice, a donijet će stabilizirajuću energiju naglašavajući važnost organizacije i praktičnosti. Djevica predstavlja suverenu unutarnju snagu i mudrost koja se javlja kroz stvaranje zdravog i harmoniziranog unutarnjeg okruženja. Ova faza može biti prilika za introspekciju i poboljšanje vlastitih životnih rutina.

Ovaj astrološki prijelaz iz sezone Lava u sezonu Djevice označava vrhunac ljetne sezone i početak postepene transformacije prema suptilnijim energijama koje se kreću prema jeseni. Iako će nas povremeno suočavati s retrogradnim utjecajima i drugim astrološkim silama, Sunce u Djevici pruža uravnoteženu, umirujuću i podržavajuću energiju.

Znamo da će novi astrološki prijelaz najpogodnije utjecati na tri horoskopska znaka, ali što ovaj veliki dan zapravo znači za sve nas?

Horoskop
Shutterstock 

U vrijeme kada Sunce godišnje putuje kroz Djevicu, vjerojatnije je da ćemo usvojiti utemeljeno, pragmatično gledište i željeti biti od koristi drugima, posebno dobivanjem korisnih informacija. Budući da je Djevica povezana sa šestom kućom svakodnevne rutine i dobrobiti, ovo je trenutak u kojem ćemo biti primorani odrediti strategije samopoboljšanja i shvatiti kako možemo poboljšati okolnosti za one oko nas.

Sezona Djevica nije najuzbudljivije godišnje doba, ali je neophodno. Čak i ako niste Djevica ili zemljani znak, osjećate marljive, praktične vibracije. Ovo je vrijeme da se saberete. Zvuči pomalo dosadno, naravno, ali ako se vraćate na posao nakon ljetnog odmora ili ponovno krećete s predavanjima, ova energija može biti od pomoći. Astrologija je izvrsna za proučavanje, učenje i utvrđivanje vaše rutine.

Horoskop
Shutterstock 

Djevica je znak služenja i zadataka kojim vlada pametan Merkur. Bez obzira na vaš horoskopski znak, trenutno zauzimate pragmatično stanje uma. Ova bistra glava vam omogućuje da identificirate probleme u svom životu, shvatite što točno nije u redu, analizirate situaciju i radite prema rješenju. Djevica je zemljani znak, tako da ovi problemi uglavnom postoje u materijalnom svijetu - niste previše oduševljeni fokusiranjem na svoje emocije, svoj ljubavni život ili svoju kreativnost. Umjesto toga, sređujete svoj prostor, ulažete dodatne napore na poslu i učite bolje upravljati svojim novcem. Djevica također vlada zdravljem i blagostanjem pa su simptomi loše brige o sebi sve jači. Ali u isto vrijeme, osjećate se više motivirani da se zdravo hranite, budete aktivni, dovoljno spavate i ozdravite.

Horoskop
Shutterstock 

No, nije sve glatko. Poznato je da je Djevica perfekcionist pa ako ne možete pronaći način da riješite problem, mogli biste početi paničariti. Vaš najveći izazov je prepoznati kada se trebate povući. Ne postoji uvijek 'pravi' način da se nešto riješi, i to je u redu! Savršenstvo je neprijatelj 'dovoljno dobrog', stoga morate znati kada napraviti korak unatrag. 

Iako sezona Djevica ima trenutke 'sve se radi, nema igre, ovo doba godine ima potencijal da vas pripremi za sljedećih 12 mjeseci. Loše navike koje sada eliminirate neće se više vraćati, a zdrave navike koje ste postavili vjerojatno će postati trajne. Uložite posao i bit ćete nagrađeni, ali zapamtite da je u redu i pauzirati. Ovaj mjesec možete puno toga učiniti, stoga usmjerite svoju unutarnju Djevicu, dignite se s kauča i bacite se na posao.