Pretposljednja faza Merkurove retrogradnosti za 2024. godinu završava 28. kolovoza, a zatim nastupa gibanje postretrogradne sjene. Merkuru uvijek treba neko vrijeme da povrati svoju prijašnju snagu, pa je potrebno još malo strpljenja...

Kada Merkur izađe iz svoje retrogradne faze, često primamo poruke i dublje uvide o onome što se događa oko nas. Ove informacije mogu nam pomoći donijeti informiranije odluke za budućnost. Ako ste se osjećali neodlučno ili nesigurno oko nečega, jasnoća bi uskoro trebala doći. Samo se pobrinite da obraćate pažnju na svoju intuiciju.

Evo koja 3 horoskopska znaka u narednom periodu počinju osjećati olakšanje i smanjenje napetosti.

Horoskop
Shutterstock 

Blizanci

Kao znak kojim vlada Merkur, Blizanci će osjetiti olakšanje čim se planet vrati u direktno kretanje. Njihove misli će se razbistriti, a komunikacija s drugima postati jednostavnija. Nerazumijevanja koja su se mogla pojaviti tijekom retrogradnosti počet će se rješavati, donoseći im mir i bolji fokus.

Djevica

Djevica, također pod vladavinom Merkura, osjetit će povratak energije i produktivnosti. Problemi koji su ih mučili na poslu ili u svakodnevnim obavezama počet će se smanjivati, a jasnoća i organizacija ponovno će zavladati njihovim životom. Smanjenje stresa donijet će im osjećaj stabilnosti i sigurnosti.

Horoskop
Shutterstock 

Ribe

Iako su Ribe vodeni znak i možda nisu izravno povezane s Merkurom, tijekom ovog perioda osjećat će se emocionalno lakše. Retrogradnost je mogla donijeti zbunjenost i introspektivnost, ali sada, kada Merkur ide naprijed, Ribe će osjetiti dublju povezanost sa svojom intuicijom, što će im pomoći u donošenju važnih odluka i osjećaju emotivne jasnoće.