Pred nama je astrološki zanimljiv tjedan koji započinjemo s mladim Mjesecom u Djevici koji poziva na praktičnost te činjenicu kako su i detalji važni, posebno oni koji bi mogli biti presudni za vama važna pitanja u budućnosti. Za istaknuti je i kako je započeo retrogradni ciklus Urana, planeta napretka i bunta, i trajat će do kraja siječnja. Kroz taj period pružit će nam se prilike uvidjeti kako je život manje kaotičan nego inače; razmisliti o područjima života koja želite promijeniti bez da imate osjećaj kao da se utrkujete kako biste održali korak sa svime što vam svemir poslužuje. Pluton, koji je također retrogradan, se vratio u znak Jarca, gdje će ostati do studenog. Planet preobrazbe i ponovnog rođenja neće ponovno biti u ovom znaku do kraja naših života, a mogao bi uzdrmati strukture i tradicije tijekom svojih posljednjih nekoliko mjeseci. U srijedu Mars prelazi u znak Raka, gdje će ostati do početka studenog. Ovo je odlično vrijeme za povlačenje pametnih, pažljivih poteza. Savjet, ne dopustite da vas uhvati pasivno-agresivno ponašanje. Ali, za početak, započnimo tjedan s tjednim horoskopom za svaki horoskopski znak.

Horoskop
Shutterstock 

Ovan

Pametni ste i pronicljivi - vjerojatno puno više nego što sebi pripisujete - ali kada se suočite s doista važnom odlukom, skloni ste donijeti konačnu odluku na temelju instinkta. Što se vas tiče, bolje je poduzeti nešto, bez obzira koliko ishitreno, za rješavanje problema nego sjediti i beskrajno raspravljati o njemu. Ali ovaj tjedan ne morate žuriti. Ima dovoljno vremena za planiranje, za razvoj potpunijeg razumijevanja situacije. Vaše vještine kritičkog razmišljanja su oštre, stoga ih upotrijebite.

Bik

Vi ste skloni brinuti se osjećaju da ste osuđeni na neuspjeh ako vaš prvi potez baš nije ispao savršen. Možda se suočavate kako ste zakasnili s nekim odlukama ili pronašli pravu ljubav, ali ne brinite, pred vama je dobro vrijeme za pomicanje granica i zanimljive rezultate. Tjedan pred nama pruža prilike u kojima bi prvi koraci mogli prerasti u nešto veliko i uzbudljivo. Započnite projekt, pokrenite razgovor, tražite što želite. Najvažnije je jednostavno započeti, koliko god nespretno ili nesavršeno.

Blizanci

Za vaš znak vrijedi da kada je život previše predvidljiv, osjećate se dosadno, nesigurno. Ali ovaj tjedan je savršen za pripadnike vašeg znaka zodijaka za razmišljanje o tome kako biste mogli izgraditi stabilnost pod vlastitim uvjetima. Oko vas su prilike u kojima možete otkriti podršku koja vas ne sputava, koja poštuje vašu potrebu za slobodom, raznolikošću i zabavom.

Rak

Koliko god možete, izbjegavate da drugi primijete kako niste u top formi. Umjesto da postavljate pitanja koja bi mogla otkriti vaše neznanje, okrenite se promatranju. Ovaj tjedan smanjite količinu brige, pred vama su prilike za učenje, susreti s novim ljudima, odlazak na mjesta koja mogu utjecati na dobre promijene u vašem životu, ako im to dopustite. Dopustite svojoj znatiželji da pobijedi vaš strah od neugodnosti.

horoskop zodijak mjesec
Shutterstock 

Lav

U posljednje vrijeme ste nezadovoljni. Koliko god stvari dobro izgledale na površini, postoji dio vas koji želi više uzbuđenja, uspjeha, života. Sanjate o tome da sve odbacite i počnete ispočetka s novom karijerom, preseljenjem, prekidom nekih prijateljstava. Ali to neće dovesti do onog čemu trenutno težite, zato radite s onim što imate. Trebat će neko vrijeme, ali možete izgraditi život kakav želite upravo tu gdje jeste.

Djevica

Niste od onih koji se boje promjena. Za vas su one neizbježan dio života, pa ih prihvaćate i nastavljate dalje. Ali ovih dana možete se osjećati, zaglavljeno. Zvijezde poručuju da prestanete čekati da vam život pošalje novu dozu uzbuđenja. Na vama je da ga pronađete ili stvorite, zato iskoristite priliku da promijenite svoj način razmišljanja, svoju okolinu, svoj život, da započnete nešto novo. Zvijezde su na vašoj strani.

Vaga

Okolnosti u zadnje vrijeme izgledaju kao beskrajni niz promjena, problema i zahtjeva za vašom reakcijom i vašim s vremenom. I dok su neke od okolnosti očekivane, druge bi mogli doživjeti kao neugodna iznenađenja. To bi moglo utjecati na pauziranje od ambicioznijih planova i projekata. Budite nježni prema sebi, uskoro ćete izaći iz stresnog, užurbanog razdoblja te zakoračiti u period samopouzdanja, jasnoće i obnovljene snage.

Škorpion

Bez obzira na to koliko ste voljeni ili koliko volite provoditi vrijeme sa svojim prijateljima, nije vam problem povući se i smanjiti interakcije. Ovaj tjedan ipak dajte prednost odnosima, budite otvoreniji, razgovarajte, bez obzira na to što ste stava kako biste bili jednako sretni sami. Nova i stara prijateljstva donijet će vam u vaš život zanimljive informacije, a prijatelji će vas podržati što će se pokazati kao važan element ovog tjedna.

Horoskop
Shutterstock 

Strijelac

Tjedan pred vama donosi naglasak na promjene i aktivnosti u vašem poslovnom okruženju. Pred vama je možda i vrijeme odluka, želite li prijeći na novi nivo odgovornosti, ali i odgovoriti sami sebi je li to ono što ste željeli. Ne zaboravite i na važnost međuljudskih odnosa, pokažite kolegijalnost, ali i iskazivanje mišljenja bez obzira na vašu trenutnu nesigurnost vezanu uz pitanja kako vas drugi doživljavaju.

Jarac

Predano ste poslu, imate jasne ciljeve i krećete se prema njima promišljeno i strateški. Ali u danima pred vama mogle bi se ukazati nove prilike, one koje nisu dio vašeg fokusa ali koje bi mogle značajno utjecati na vaš život. Nemojte reći ne jer tako nešto nije bilo u vašem planu ovaj tjedan. Možda je upravo vaša posvećenost cijelo vrijeme vodili ovamo, a da toga niste bili svjesni. Opustite se, izađite izvan okvira, čeka vas zanimljiv period.

Vodenjak

Za vas je svijet koji vas okružuje puno zanimljiviji od vašeg unutarnjeg svijeta i vaših emocija. Ali ovaj tjedan je i više nego važno okrenuti se sebi, riješiti nakupljene emocije te novu energiju usmjeriti na projekte koji su vam važni i zanimljivi. To je ključ za rješavanje drugih pitanja.

Ribe

Tjedan pred vama nudi odličnu priliku za resetiranje nakupljenih emocija, neodgovorenih pitanja i stvari koje ste odlagali riješiti. To će značiti da ćete morati učiniti napor u smjeru intenzivnije komunikacije, djelovanja na način koji razumiju ljudi oko vas. Na ljubavnom planu, možda ćete osjećati blagi pritisak ili nestrpljivost. Za slobodne neka nova poznanstva mogu se činiti obećavajućima.