Danas je pun Mjesec u Jarcu: Jeste li među 3 horoskopska znaka kojima će se život preokrenuti?

Lipanjska lunacija donosi razdoblje preokreta, razumijevanja i otvaranja - posebno ako se nalazite među ova tri horoskopska znaka.

Shutterstock

Puni Mjesec oduvijek se povezivao s mistikom, simbolikom i prirodnim ciklusima. Svaki Puni Mjesec u godini nosi svoje posebnosti koje utječu na prirodu, naše blagostanje i aktivnosti, a lipanjski puni Mjesec nije iznimka. Astrološki utjecaj ovog mjesečevog ciklusa bit će jak, posebice za pojedine znakove koji će osjetiti najveće promjene na određenim područjima života.

Svoj će vrhunac doseći 21. lipnja 2024. Taj se datum također podudara s ljetnim solsticijem na sjevernoj hemisferi, što ovoj lunaciji daje još više značaja.

Što će donijeti Pun Mjesec?

Ljetni solsticij predstavlja najduži dan u godini i simbolizira vrhunac svjetlosti i energije. Kada se Puni Mjesec pojavi tako blizu solsticija, njegova energija postaje još intenzivnija i utjecajnija. Astrološki gledano, ovaj će Pun Mjesec pasti u znak Jarca.

rawpixel 

Potreba za slobodom i neovisnošću također raste. Ako se u posljednje vrijeme osjećate ograničeno ili ste zapeli u rutini, ovaj mjesec će vam dati priliku da se oslobodite i slijedite svoje snove. Ipak, budite oprezni jer prevelika želja za avanturom može dovesti do impulzivnosti i ishitrenih odluka.

Mjesec može izbaciti skrivene osjećaje na površinu i potaknuti nas da se suočimo s unutarnjim sukobima. Bit ćemo potaknuti da izrazimo svoje prave osjećaje i želje. Ovaj proces može biti oslobađajući, ali i iscrpljujući, pogotovo ako smo prethodno izbjegavali suočavanje sa svojim unutarnjim istinama. Budući da je Jarac znak koji potiče otvorenost i iskrenost, možemo osjetiti potrebu da otvoreno razgovaramo s onima koje volimo. Ovo je vrijeme kada možemo poboljšati naše odnose kroz veću transparentnost i razumijevanje.

rawpixel 

Rak

Rakovi će osjetiti snažan utjecaj na svoje emocije i osobne odnose tijekom Punog Mjeseca u lipnju. Ovo vrijeme bit će prilika za introspekciju i promišljanje vlastite osobnosti. Mogu se suočiti s pitanjima o svojoj iskrenosti prema sebi i drugima. Povećana intuicija će voditi Rakove u pravom smjeru da pronađu bolju ravnotežu u svom osobnom životu.

Škorpion

Škorpioni će se suočiti s intenzivnim utjecajem u području ciljeva i ambicija u karijeri. Pun Mjesec će otkriti prepreke koje su ih kočile i donijeti prilike za proboj. Važno je da Škorpioni iskoriste ovu energiju za postizanje novih viših ciljeva i razvoj projekata koji su stagnirali.

rawpixel 

Blizanci

Blizanci će utjecaj Punog Mjeseca najviše osjetiti na području komunikacije i međuljudskih odnosa. Pun Mjesec će naglasiti važnost jasne komunikacije i koordinacije s kolegama i prijateljima. Ovo vrijeme bit će idealno za rješavanje nesporazuma i jačanje veza s voljenim osobama.

 Izvor: Elle.rs