Stiže nam jesenski ekvinocij koji donosi prekretnicu: Ova će 3 horoskopska znaka najviše osjetiti veliki prijelaz

Jesenski ekvinocij 23. rujna donosi velike stvari...

Shutterstock

Ako promatramo astrološku godinu, jesenski ekvinocij 23. rujna označava sredinu, odnosno trenutak kada počinjemo silaziti kroz poglavlja na kojima smo radili. Iako kraj ovog putovanja nećemo dosegnuti sve do ožujskog ekvinocija, možemo se osvrnuti na ovu fazu našeg putovanja i razmisliti kako bismo voljeli da završi.

U kojem smjeru želimo voditi ostatak priče? Iako nemamo potpunu kontrolu nad događajima u našim životima, ekvinocij je dobar trenutak da se izrazimo i obavijestimo svemir, sebe i druge što nam je potrebno.

Shutterstock 

Ekvinocij je već dugo vremena smatran svetim razdobljem kada je veo između fizičkog i duhovnog svijeta tanak, a energetska mreža planeta prelazi u višu vibraciju i harmoniju. Cijela Majka Zemlja reagira na ekvinocij, a to je nešto što možemo primijetiti i u promjeni godišnjih doba.

Dok se ekvinocij približava, može nam postati jasnije što trebamo proširiti, a što smanjiti. Počinjemo vidjeti što nam je najvažnije, na što želimo trošiti svoju energiju i gdje želimo usmjeriti svoje namjere. Ako se osjećamo izvan ravnoteže ili želimo uskladiti svoje energije s Majkom Zemljom, provođenje svjesnog vremena u prirodi može biti izuzetno harmonizirajuće i iscjeljujuće.

Shutterstock 

Rujanski ekvinocij i početak sezone Vage

Rujanski ekvinocij također donosi početak sezone Vage, znaka zodijaka koji je snažno povezan s pronalaženjem ravnoteže i protoka između davanja i primanja u našim životima. Vaga također predstavlja 'ja' unutar drugih, odnosno ono tko postajemo u mnogim različitim odnosima u našem životu.

Sviđamo li se sebi kada smo u društvu određenih ljudi? Postoje li odnosi koji iz nas izvlače ono najbolje? Postoje li odnosi koji nas potiču na rast izazivanjem naših trauma i podsvjesnih obrazaca? Postoje li odnosi koji su jednostavno zabavni i podsjećaju nas na radost koju imamo? Postoje li odnosi koji su jednostrani ili koje održavamo iz profesionalnih razloga?

Odnosi su vrlo često naši najveći učitelji. Potrebni su nam da bismo napredovali, rasli i razumjeli tko smo zaista. Ako želimo raditi na odnosima, ekvinocij i energije sezone Vage mogu biti povoljno vrijeme.

Shutterstock 

Ovaj dan simbolizira ravnotežu između svjetlosti i tame, a energetski utječe na sve znakove zodijaka. Ipak, tri horoskopska znaka koja će najviše osjetiti ovaj prijelaz su:

Vaga

Vage će biti najviše pogođene jer tada Sunce ulazi u njihov znak. Ovaj period donosi im pojačanu energiju i osjećaj obnove. Početak Vagine sezone donosi osjećaj samopouzdanja, jasnoće i harmonije. Vage će se fokusirati na međuljudske odnose, a ekvinocij će im pomoći u stvaranju ravnoteže između osobnih i profesionalnih aspekata života. Ovo je vrijeme kada će Vage postati svjesnije svojih ciljeva i odnosa, te će osjećati snažan poriv za postizanjem sklada i unutarnje harmonije.

Ključni fokus: samorazvoj, ravnoteža u životu, međuljudski odnosi.

Ovan

Ovnovi, kao suprotan znak Vagi, osjetit će energiju ekvinocija na vrlo intenzivan način. Ovaj period potiče ih na preispitivanje dinamike odnosa jer Ovan često naginje individualizmu i neovisnosti. Ekvinocij ih podsjeća na važnost ravnoteže između osobnih ciljeva i potreba drugih, posebno u partnerskim odnosima. Ovnovi će možda biti izazvani da rade na suradnji i kompromisima kako bi postigli sklad u svom životu.

Ključni fokus: suradnja, balans između neovisnosti i partnerstva, preispitivanje osobnih ciljeva.

Shutterstock 

Jarac

Jarčevi, kao znak koji teži strukturi i odgovornosti, osjećat će utjecaj ekvinocija kroz potrebu da ponovno usklade svoje profesionalne i privatne ciljeve. Ovo je vrijeme kada će Jarčevi biti pozvani da preispitaju ravnotežu između posla i privatnog života te da usmjere energiju prema stvaranju stabilnosti na obje strane. Ekvinocij ih potiče na introspekciju i donošenje strateških odluka koje će im pomoći u dugoročnom ostvarenju ciljeva. Također, može ih motivirati da rade na međuljudskim odnosima unutar poslovnih okruženja.

Ključni fokus: ravnoteža između posla i privatnog života, dugoročno planiranje, stabilnost u odnosima.