Rezultati s velikog modnog tržišta, s naglaskom na high end, premium i luksuzne brendove, uvijek pobuđuju veliki interes, a lista koja se čeka s uzbuđenjem zasigurno je ona platforme The Lyst.

Upravo se tamo mogu pronaći izvješća za svaki kvartal u godini koji jasno daju do znanja kakvo je stanje na tržištu kada su u pitanju popularnost i potražnja brendova. Tako je za 2023. godinu, talijanska modna kuća Miu Miu odnijela titulu brenda godine, a uspješnost brenda nastavlja se i u ovoj.

Nedavno je objavljeno i tromjesečno izvješće za zadnji kvartal 2023., a otkriva kako je pobjednik sezone Miuccia Prada, čiji je brend Prada zasjeo na prvo, te Miu Miu na drugo mjesto.

Možemo samo zaključiti kako je jasno tko u velikom udjelu postavlja trendove za nadolazeće mjesece, a još smo prošle godine vidjeli koliko je brend Miu Miu popularizirao kitten heels, ultra kratke hlače, bajkerske čizme, Arcadie torbicu, balerinke, a među njima i oxfordice.

Miu Miu Oxford cipele
Instagram (@eripalko) 

Jasno nam je da već dulje vrijeme mokasinke ne silaze s vrha liste omiljene obuće, a apsolutno su obilježile prošlu godinu. Tako smo dobili razne varijacije i modele, a među njima i oxfordice, često smatrane 'muškim' komadom.

Miu Miu SS24
firstVIEW / Shutterstock Editorial / Profimedia Miu Miu SS24

Miu Miu SS24
firstVIEW / Shutterstock Editorial / Profimedia Miu Miu SS24

Miu Miu SS24
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia Miu Miu SS24

Iako su naizgled svečane i formalne, oxfordice se mogu slagati uz razne kombinacije, od onih ležernih do onih potpuno opuštenih. Iako je Miu Miu vratio trend iz prošlih vremena u smeđoj boji, ove bismo godine mogli gledati razne nijanse na ulicama gradova. 

Oxford cipele
Instagram (@rubylyn_) 

Oxford cipele
Instagram (@tinvcb) 

Oxford cipele
Instagram (@adelyakaspanova) 

Oxford cipele
Instagram (@eripalko) 

Oxford cipele
Instagram (@mii_3168) 

Kombiniraju se na outfite s trapericama i sakoima, uz suknjice i košulje pa i na haljine - ovaj svestrani komad obuće ponovno će zasjati i na društvenim mrežama, a svoje stare modele koje ste nosili vjerojatno godinama unazad, sada slobodno možete izvaditi iz ormara.