Adidasove Samba tenisice obilježile su nekoliko zadnjih modnih sezona, baš kao i Gazelle, od kojih su posebno omiljeni modeli koji su rezultat suradnje s Guccijem. I jedan i drugi model obožavaju it djevojke poput Hailey Bieber, Belle Hadid, Kendall Jenner... dio su brojnih modnih kombinacija, privlače suradnjama, poput one s Wales Bonner te bojama, retro estetikom.

trend tenisice adidas handball spezial Katie Holmes
- / INSTAR Images / Profimedia Katie Holmes


Ako volite i posjedujte omiljeni par adidas tenisica, a u potrazi ste za novim modelom koji također odražava trendi retro stil omiljenog brenda sportske obuće, možda je vrijeme za promjenu. Vrijeme je za adidasov model Handball Special.

trend tenisice adidas handball spezial Bella Hadid
Said Elatab / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Bella Hadid

Priča koja stoji iza ovog modela otkriva kako je model nastao u kasnim 70-ima, kreiran za vrhunske timove rukometaša, kako bi osigurale maksimalnu udobnost i okretnost rukometaša na terenu, da bi kroz godine model prerastao u simbol bezvremenske mode i sportske izvrsnosti. Karakterizira ih naglašeni gumeni potplat i izdržljiv gornji dio od antilopa, a svaki je element dizajniran za osjećaj udobnosti i izdržljivosti, ostajući vjeran vintage korijenima cipele.

trend tenisice adidas handball spezial
Instagram (@r_o_x_a_n_e) 

trend tenisice adidas handball spezial
Instagram (@bee_loveeee) 

trend tenisice adidas handball spezial
Instagram (@r_o_x_a_n_e) 

Za razliku od Samba modela, Spezial je za sada relativno lako nabaviti, ali zasigurno tome uskoro neće biti tako.
Handball Spezial je cipela koja se lako uklapa u svaki ormar i bezvremenski klasik pop kulture, privlači velikim izborom boja i kombinacija, a našu je pažnju privukao model u prljavo bijeloj boji, baš poput onog u kojem je nedavno uhvaćena Dakota Johnson, te model u nešto tamnijoj latte boji koji nosi Bella Hadid.

trend tenisice adidas handball spezial Dakota Johnson
WavyPeter / SplashNews.com / Splash / Profimedia Dakota Johnson

U savršenoj street style kombinaciji s trapericama i maksi kaputom, ovaj model se istaknuo tako retro a tako trendi estetikom.
Odlično se nose u kombinaciji s maksi suknjama, slip haljinama, cargo hlačama i naravno omiljenim trapericama.