Talijanska glazbena zvijezda Mahmood ove se godine na prestižnom i jedinstvenom festivalu Sanremo predstavio singlom pod nazivom Tuta Gold, i preko noći se potvrdio kao miljenik cijele Europe, kako glazbeno tako i modno. Naime, tijekom svojih nastupa nosio je kreacije brendova kao što su Prada, Ricka Owens, Loewe i Valentino. Svaki u skladu s njegovom modnom stilsitikom.

"Volim modu. Za mene je to poput igre. Može biti sjajna nadopuna za isticanje umjetnika. No, moda nikada ne bi smjela zakopati bit umjetnika, utopiti ga, prekriti njegovu poruku ili identitet. Iza svake odjevne kombinacije stoji osoba. U mom slučaju, nikada neću skinuti naušnice jer su nešto osobno. Dio su moje osobnosti, a kasnije ih samo nadopunjavam odjećom", istaknuo je Mahmood za Metal magazine.

Mahmood Sanremo 2024
Maria Laura Antonelli/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia Mahmood nosi Valentino

Iako su mu mnogi predviđali pobjedu, službeno je zauzeo (tek) 6. mjesto na Sanremu (pobijedila je Angelina Mango s pjesmom "La Noia"), no unatoč činjenici da se ove godine neće pojaviti na eurovizijskoj pozornici, odlična je vijest kako već 16. veljače izlazi s novim studijskim albumom pod nazivom Nei Letti Degli Altri, što nam otkriva Elle.rs.

Mahmood Sanremo 2024
Terenghi/Pool Sanremo / ipa-agen / IPA / Profimedia Mahmood nosi Loewe

Mahmood Sanremo 2024
Marco Alpozzi / LaPresse / Profimedia Mahmood nosi Pradu

Mahmood Sanremo 2024
Maria Laura Antonelli/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia Mahmood u Rick Owens looku

Alessandro Mahmoud smatra se jednim od najzgodnijih talijanskih pop izvođača na svijetu, s nevjerojatnim brojem slušatelja na streaming servisima i priznanjima koja su stigla nakon proboja na svjetsku pozornicu pobjedom na festivalu Sanremo 2019. i drugim mjestom na Eurosongu.

Mahmood Sanremo 2024
Terenghi/Pool Sanremo / ipa-agen / IPA / Profimedia 

Tekst i kompoziciju trenutno najpopularnije pjesme Tuta Gold osim glazbenika, potpisuju Jacopo Angelo Ettorre i Francesco Catitti, dok su produkciju odradili Madfingerz i Katoo. Singl je okrunjen i spotom, koji osim zanimljive koreografije donosi i odličnu režiju Attilia Cusanija.