Već je neko vrijeme dobro poznato koji će modni trendovi vladati 2024. godinom. To su nam još prije nekoliko mjeseci otkrili Tjedni mode s kolekcijama za proljeće/ljeto, a sada već kreću prvi doticaji s modom koja nas čeka u jesen i zimu.

Ipak, nećemo zalaziti toliko daleko, barem ne još. Proljetno/ljetna moda bit će prepuna romantičnih komada, pogotovo bijele boje i baletne nježnosti uz balerinke. Od boja iznimno će popularne biti plave nijanse, od onih tamnih, do onih koji već graniče sa srebrnim, a kao potvrda tome je i platforma Lyst po čijem je izvješću potražnja za plavim komadima porasla za 125 posto u dva tjedna nakon jesenskog Mjeseca mode.

Tu su i hlače visokog struka, prozirne suknje, metalih momenti, poslovni 'corpcore' stil, ali i već neko vrijeme zaboravljene resice.

The Great Gatsby i 20-godine prošlog stoljeća vratili su se u tople mjesece 2024. godine. Šljokičaste, upadljive i vesele resice na modnim su se pistama pojavile u obliku haljina, suknji, topova i tako otvorile novu riznicu modnih kombinacija za zanimljiva izdanja s početka prošlog stoljeća u modernijem obliku.

Riječ je o svestranom detalju koji je oduvijek pomalo atmosferičan, bilo da se pojavljuje u obliku traka od brušene kože nadahnute zapadnjačkim stilom na stražnjoj strani kožne jakne ili disko metalih rubova na minici. (Nije na odmet spomenuti i da je trenutno iznimno popularan kaubojski stil, tzv. 'western' moda na koju je posebno stavio naglasak Pharrel Williams u novoj kolekciji jesen/zima 2024. za Louis Vuitton.)

S modnih pista na ulice, kao i obično, resice će se ove sezone nositi na mnogo načina. Ovo su neki od njih. 

Umjetničke resice 

Bottega Veneta SS24
Showbit.com / ShowBit / Profimedia 

Bottega Veneta SS24
Showbit.com / ShowBit / Profimedia 

Party moment 

Givenchy SS24
Showbit.com / ShowBit / Profimedia Givenchy SS24

Gucci SS24
Agence / Bestimage / Profimedia 

Wild West 

Roberto Cavalli SS24
Chioccia Simona/IPA/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Erdem SS24
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Odlazak na plažu 

Ralph Lauren SS24
FashionPPS / Zuma Press / Profimedia 

Ralph Lauren SS24
FashionPPS / Zuma Press / Profimedia 

Debele resice 

Alexander McQueen SS24
INDIGITAL.TV / ShowBit / Profimedia 

Alexander McQueen SS24
xxx / Avalon / Profimedia 

Romantične resice

Gabriela Hearst SS24
Showbit.com / ShowBit / Profimedia 

Gabriela Hearst SS24
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia