Jeste li pogledali 'Palm Royale', najnoviju, Lilly Pulitzerna Apple TV+? Ako niste, a privlači vas luksuzna estetika s kraja šezdesetih, glamur i savršeni kostimi i scenografija – dodajte ovaj naslov na must have listu. Serija je nastala prema knjizi 'Mr. & Mrs. American Pie', autorice Juliet McDaniel, i vodi nas kroz život Maxine Simmons, social climber osobe koja se nakon kraha braka i brojnih neuspjeha uspinje u visokom društvu Palm Beacha.

Palm Royale je bio najekskluzivniji klub u Palm Beachu, svijet luksuza rezerviran isključivo za članove i pripadnike visokog društva, mjesto gdje se ispijaju kokteli uz rub bazena, uživa u satu tenisa ali i slojevitim smicalicama. Vrata Palm Royale svijeta načelno su neprobojna, ulazak nije moguć ako ne posjedujete sve uvjete da u njega uđete, ali da je to ipak moguće otkriva nam odlična radnja.

Uz radnju i odličnu glumačku postavu koju čine Kristen Wiig, Laura Dern, Allison Janney, Leslie Bibb, Ricky Martin i Kaia Gerber, našu pažnju prije svega su privukli scenografija i kostimi koje potpisuje slavna kostimografkinja Alix Friedberg (njezini su uratci i kostimi za Big Little Lies, True Detective, Sharp Objects i Luckiest Girl Alive). Modni komentari ukazuju da su kostimi ne samo pogodili modno razdoblje, lokaciju i tematiku, već i da su dorađeni u svakom detalju te značajno doprinijeli doživljaju radnje.

Serija Palm Royale
Apple TV+ 


Prema riječima kostimografkinje mood board je bio ispunjen estetikom vintage modnih časopisa i fotografijama iz tog vremena, među kojima je svoje mjesto našao i slavni Slim Aarons, dok je svaki detalj bio oblikovan u skladu s ulogom, a sve su začinile modno izuzetno inspirativne šezdesete u kojima se dešavala modna revolucija. Neki komadi dio su kostimografskih arhiva, neki su kupljeni na Etsyju, ima modnih originala, od Puccija, Lilly Pulitzer do Malcolma Starra, kreacija rađenih po uzoru na haljine Cristobala Balenciage ili Givenchyja, vladaju snažne boje i motivi tipični za šezdesete, a sve prate naglašene frizure i make up.

Serija Palm Royale
Apple TV+ 

Serija Palm Royale
Apple TV+ 


Svaki nastavak modna je priča za sebe, ona u kojoj savršenu ulogu imaju ne samo glumci već i svaki kostim, od onih kreiranih za raskošne noćne zabave do onih koji otkrivaju suprotnosti, poput uloge feministkinje Linde (glumi je Laura Dern), čiji su kostimi dominiraju paletom neutralnih boja, traperom, prirodnim materijalima te nakitom i detaljima koji sugeriraju na hipi stil i realnost koja je živjela izvan raskoši Palm Beacha.

Serija Palm Royale
Apple TV+ 

Serija Palm Royale
Apple TV+ 


Serija Palm Royale kroz svojih deset nastavaka će vas zabaviti ali i modno potaknuti u smjeru potrage za svilenim marama i naglašenim retro modelima sunčanih naočala. I neka vas ne iznenadi ako pojam royalecore zaživi i u street styleu u mjesecima pred nama.