Glazbena zvijezda Cher sinoć je osvojila zasluženu 'Icon' nagradu na iHeartRadio Music Awards dodjeli, a prestižno priznanje uručila joj je dugogodišnja prijateljica i legendarna glumica Meryl Streep.

Cher je obilježila ovaj događaj dirljivim govorom o neodustajanju od svojih snova, a nije propustila istaknuti i važnost održive mode koju i sama provodi. 'Imam ove hlače već 40 godina. Mislim da smo zajedno trebale prihvatiti ovu nagradu', rekla je pjevačica misleći na crne hlače Chrome Hearts sa srebrnim detaljima koje je uskladila s crnim korzetom dugih rukava ukrašen velikim komadima kristala i parom crnih salonki. Uspjeh je proslavila izvođenjem jednog od njezinih najvećih hitova - 'Believe'.

Cher na dodjeli nagrada
Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Cher na dodjeli nagrada
KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia 

S druge strane potpuno drugačije stilizirana Meryl Streep u mnogo je nježnijem izdanju također istaknula važnost recikliranja mode tako što je odjenula bijelu haljinu brenda Lanvin koju je već nosila jednom prilikom - na događaju u čast preminulog kreativnog direktora brenda Albera Elbaza.

Meryl Streep na dodjeli nagrada
KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia 

Meryl Streep na dodjeli nagrada
KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia 

Ovo je još jedan znak da održive modne trendove podržava sve više svjetskih zvijezda koje aktivno rade na osvještavanju zajednice o važnosti održivosti u vrijeme brze mode i prolaznih trendova. Kroz recikliranje tekstila čuvaju se sirovi materijali i prirodni resursi, manje se proizvodi, transportira, smanjuje količina iskorištene energije. Dakle, manje otpuštanja ugljičnog dioksida, manje stakleničkih plinova i očuvanje prirodnih bogatstava. Osim ponovnog nošenja, odjeća se može donirati ili predati drugome na nošenje - mogućnosti je doista mnogo.

Čini se da i Beyonce podržava održivu modu, a to je također pokazala sinoć na iHeartRadio Music Awards pozornici u vintage arhivskom izdanju Gianni Versace iz jesenske kolekcije 1992. Na pozornicu je došla primiti 'Innovator' nagradu koju joj je dodjelio Stevie Wonder odjevena u all black kožno izdanje i s Versace kaubojskim šeširom čime je još jednom donijela Wild West estetiku koju promiče novim albumom 'Cowboy Carter'. Nije izostavila ni Versace modne dodatke, dva remena, velike dijamantne naušnice i crne sunčane naočale, i Versace čizme prekrivene poznatim Meduza logom brenda.

Beyonce u vintage Versace
Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Beyonce u vintage Versace
Frank Micelotta/PictureGroup for / Shutterstock Editorial / Profimedia