Kao i svaka godina, tako nam je i 2024. donijela mnogo novih trendova. Stvaraju se ponajviše na društvenim mrežama, a ako i ne tamo, onda su medij gdje se najbrže šire i dobivaju svoju novu publiku.

Sigurno niste mogli zaobići Wild West trend, country moment koji ponajviše u posljednje vrijeme gura Beyonce zbog svog 'Cowboy Carter' novog albuma, ali ne samo ona; tu su i Bella Hadid, kao i Pharrell Williams u koji je cijelu kolekciju Louis Vuittona napravio u stilu Divljeg Zapada. Isto tako, znamo da niste propustili ni Mob Wife estetiku kao možda najjači mikrotrend koji je uzeo maha odmah početkom 2024. godine sa svojim životinjskim uzorkom, glomaznim nakitom, naglašenim makeupom...

Ipak, nekako u pozadini cijelo vrijeme stoji još jedan izričaj, možda ne toliko naglašen, ali itekako zanimljiv. Dok je Mob Wife više označen kao fizičko utjelovljenje odvažnosti, trend 'Ladies Who Lunch' više se temelji na suzdržanosti. Zamislite tip žene koju je majka odgojila s jednom namjerom - da je uda za bogatog muškarca.

Ladies Who Lunch
Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia 

Ladies Who Lunch trend
Imdb 

Ladies Who Lunch trend
AMC / Zuma Press / Profimedia 

Sada probajte zamisliti i njezin modni stil. Savršeno isfenirana kosa, kompletići, dugačka cigareta među prstima i odbačena mizoginija. Ova žena utjelovljuje izgled tihog luksuza sedamdesetih godina prošlog stoljeća i zlatnog doba Hollywooda.

Babe Paley
United Archives /Topfoto / Topfoto / Profimedia 

Ladies Who Lunch trend
Jose Perez / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Suština ove estetike je savršenstvo, torba koja obavezno paše šeširu, cipelama i rukavicama, niz bisera oko vrata, raskošne haljine i suknje. Zamislite, Babe Paley, Betty Draper i Midge Maisel, večere i martinije, pastelne boje, tvid. Veliki je naglasak na modnim dodacima, ali oni nikada nisu preveliki ili previše naglašeni. Malene torbe, elegantni šeširi, štikle koje nisu previsoke, a poželjne su i hulahopke.

Rihanna Dior Pariz 2024
SplashNews.com / Splash / Profimedia 
Selena Gomez
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Naravno, sve je to trenutno obavijeno estetikom 2024. i modernizirano, što je odlično učinila Rihanna na Dior haute couture modnoj reviji, Selena Gomez na jednoj nedavnoj premijeri, Miuccia Prada u gotovo svakom trenutku ili Versace u kolekciji proljeće/ljeto 2024.

Versace SS24
Showbit.com / ShowBit / Profimedia 

Versace SS24
Showbit.com / ShowBit / Profimedia 

Versace SS24
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia 

Versace SS24
firstVIEW / Shutterstock Editorial / Profimedia