Stigao je najnoviji Lyst Index, izvještaj za modna kretanja te popularnost luksuznih modnih brendova za prvo tromjesečje 2024., koji je pokazao stanje na modnoj sceni. Nimalo iznenađujuće, Miu Miu ponovno je potvrdio svoju dominaciju i tako na drugo mjesto stavio sestrinski brend Pradu. 'Snažan storytelling i kulturološka relevantnost izdvajaju marke Prada i Miu Miu', poručila je Katy Lubin, potpredsjednica brenda Lyst.

Na popisu 20 najpopularnijih brendova po prvi se put našla Alaïa, dospjevši na devetnaesto mjesto uglavnom zahvaljujući popularnosti svojih balerinki. Iako su ove cipele prvi put puštene u prodaju u svibnju 2022., model 'Strass Lambskin Ballet Flats' istaknut je kao broj četiri najpopularniji proizvod prvog tromjesečja 2024. godine.

Alaia balerinke
Alaia 

Alaia balerinke
Alaia 

Svi znamo koliko su balerinke trenutno popularne, a ovakvi podaci to samo dodatno potvrđuju. Alaïa je savršeno 'uhvatila' trenutak obožavanja samo što je napravila dodatni korak naprijed sa svojim mrežastim, kristalnim i perforiranim stilovima zbog čega su vrlo brzo postale broj jedan model.

Nosile su ih neke od najistaknutijih zvijezda, kao Dakota Johnson, Dua Lipa, Jennifer Lawrence, Sofia Richie Grainge, što je još jedan razlog zbog kojega su nadmašile druge popularne varijacije ove hit ravne obuće za 2024. godinu.

Alaïin model mrežastih balerinki na Lyst Index listu taj je model dobio status najpopularnijeg proizvoda u drugom kvartalu 2023. godine, a sada su ga zamijenile njegove nasljednice s kristalima.

Alaia balerinke
Alaia 

Alaia balerinke
Alaia 

'Strass Lambskin Ballet Flats' njihovo je službeni naziv na Alaïa stranici, a dostupne su u crnoj i bijeloj boji po cijeni od 1200 eura. Inspirirane klasičnom japanskom obućom, balerinke na sebi imaju i Mary Jane remenčić čime, osim estetike, osiguravaju i čvrstoću na nozi.

Alaïa je doista napravila svoje mjesto u svijetu ravne obuće, a čini se da balerinke neće tako brzo nestati s trona modne popularnosti.