Pred nama je veliko finale ovogodišnje Eurovizije, a velika i fantastična pozornica Malmö Arene je spremna za super show najvećeg svjetskog glazbenog događaja. Dvadeset i šest zemalja sudjelovat će u finalu, i lista je sastavljena od Švedske, pobjednice prethodnog izdanja, "Velike petorke" (Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka, Francuska, Italija i Španjolska) te deset najbolje rangiranih zemalja svakog od dva polufinala. Uživat ćemo u ukupno 26 natjecateljskih nastupa.

Kroz dva polufinala koja su prethodila ovom finalu vidjeli smo nastupe 37 izvođača, od kojih su neki privukli pažnju i scenskim modnim kombinacijama. Odabrali smo pet najboljih.

Baby Lasagna

Eurosong 2024 Baby Lasagna
nearchos / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Naš Marko Purišić a.k.a. Baby Lasagna apsolutna je zvijezda ovogodišnje Eurovizije, a osim nastupom pažnju privlači i kostimom. Autor pjesme Rim Tim Tagi Dim u polufinalu se pojavio u dorađenoj verziji originalne kombinacije s kojom je nastupio na Dori, a oduševljava spojem pankerskih, heavy metal i klasičnih etno elemenata, modom u kojoj se dizajnerica i autorica kostima Valentina Pliško iskazala spojem prepoznatljivih hrvatskim detalja. Spoj pankerskog i etno stila pokazao se kao idealan fashion potez u predstvaljanju estetski oblikovanog nacionalnog identiteta, a uz crveni prsluk i čipkastu košulju naglašenih rukava za istaknuti su i lanci. "Prsluk kakav Baby nosi često je prisutan u hrvatskoj narodnoj nošnji, a bijela košulja širokih rukava i njegove krojevi su koji su direktno preuzeti iz narodne nošnje koju je nosio na spotu" objasnila je Valentina.

Teya Dora

Eurosong 2024 Teya Dora
nearchos / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Srpska kantautorica Teya Dora poznata je po eklektičnom stilu koji je savršeno modno interpretirala prepoznala je i domaća dizajnerica Sanda Simona koja je osmislila eurovizijski kostim Teye Dore. Dobitnica Elle Style Award nagrade za dizajnericu godine stoji iza prekrasne, fluidne i dekonstruirane haljine koja je upotpunila magični nastup. Dizajnerica kroz svoj rad spaja klasični stil s avangardnim elementima koji naglašavaju jedinstvenost samog dizajna i to je ono što je izdvaja na modnoj sceni, a njezinu viziju prepoznale su i svjetske it djevojke kao što su Kendall Jenner i Julia Fox. 

Angelina Mango

Eurosong 2024 Angelina Mango
JESSICA GOW / AFP / Profimedia 

Pobjednica San Rema, mlada Angelina Mango pojavila se u drugom polufinalu s pjesmom La Noie, ali izvan konkirencije jer Italija je jedna od zemalja koje u finale ulaze direktno, ali u odličnom modnom izdanju. I dok je za ovaj nastup odabrala nešto drugačiji outfit od onog za originalni nastup, ostala je vjerna talijanskom brendu Etro. Kostim je dizajnirao Marco de Vincenzo, modni dizajner koji je već dvije godine na čelu Etra, luksuzne talijanske modne tvrtke. Za nastup je odabrala odvažan kombinezon sa ‘second skin’ efektom koji je izgledao poput crteža kanom na tijelu, a sve "podebljano" chunky čizmama.

Slimane

Eurosong 2024 Slimane
Antti Aimo-Koivisto/LEHTI / Sipa Press / Profimedia 

Slimane Nebchi, postao je dio javne scene nakon pobjede u francuskoj verziji showa The Voice. Od tada je Slimane izgradio impresivnu solo karijeru, a moćnom baladom Mon amour je pokazao svu raskoš svog glasa. Nas je oduševio potpuno bijeli outfit koji se savršeno uklopio u minimalistički nastup. Komplet sastavljen od nježnih i prozračnih komada upotpunio je autentičnu izvedbu francuskog umjetnika.

Raiven

Eurosong 2024 Raiven
JESSICA GOW / AFP / Profimedia 

U prvom polufinalu Eurosonga slovenska sirena Raiven pokazala nam je što znači dobar izbor kostima u kombinaciji s scenografijom i jakim vokalima. Raiven je za nastup odabrala odvažan kombinezon s potpisom slovenskog modnog brenda ÆMONA, s kojim ima dugogodišnji suradnju. Srebrni, proziran kombinezon sadržavao je kožni ovratnik u stilu dolčevite, a ispod njega nosila je donje rublje bež boje s posebnim detaljima koji svijetle pod neonskim svjetlima.

Izvor: Elle.rs