Do 25. svibnja traje Filmski festival u Cannesu, a osim što pratimo kinematografske uspješnice, veliki je naglasak na modnom aspektu.

Globalno praćen događaj nije krojen samo za filmske zvijezde te znamo da su u Francusku otputovala brojna velika imena koja nisu nužno povezana s filmskom industrijom. Boulevard de la Croisette nedvojbeno je place to be kada je u pitanju svibanj u Europi, a Côte d’Azur oduvijek je privlačila ekskluzivnu publiku, od jet seta koji posjećuje Hotel du Cap-Eden-Roc do plaža Saint Tropeza.

Slobodno možemo reći da je Francuska rivijera trenutno (i oduvijek) jedno od najmodnijih mjesta na svijetu, a Provansa kao da iziskuje poseban i autentičan 'dolce vita' dress code posebno karakteriziran nošenjem velikih šešira, sunčanih naočala i elegantne lanene odjeće.

Iako se Cannes najčešće povezuje upravo s njegovim prestižnim Filmskim festivalom, jedno je od omiljenih mjesta za odmor, a posebno je voljena promenada Boulevard de la Croisette gdje se turisti sastaju na popodnevnom koktelu, uživanju u večeri ili šetnjama.

Tako posljednjih dana i izgleda popularna šetnica gdje su slavne žene donijele pravi dašak Croisettecore estetike, karakteristične za Côte d'Azur. Riječ je o profinjenom i chic stilu koji je u isto vrijeme opušten i lagan, a iznimno elegantan i skup. 

Pronađite u njima inspiraciju za proljetna i ljetna izdanja koja nikada neće prestati biti 'in'. 

Cannes 2024
/ SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Cannes 2024
Aissaoui Nacer / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Cannes 2024
Doug Peters / PA Images / Profimedia 

Cannes 2024
SGP / ddp USA / Profimedia 

Cannes 2024
Piovanotto Marco/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Cannes 2024
SGP / ddp USA / Profimedia 

Cannes 2024
IMAGO / imago stock&people / Profimedia 

Cannes 2024
Chateau Cyril/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Cannes 2024
Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Cannes 2024
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia