Sjećate li se nedavne priče o cipelama koje su rezultat suradnje brendova New Balance i Junya Watanabe? New Balance mokasinke oznake 1906L u kratko su se vrijeme od predstavljanja početkom godine na Tjednu mode u Parizu vinule u kategoriju viralnog hita, a prvi komentari su ih opisivali kao hibrid tenisice, mokasinke i brodarice, udobnu cipelu za starije ljude... Dotične (ružne) loaferice postale su hit cipela, a porast pretraživanje od čak 93 posto u kratko vrijeme na platformi Lyst, potvrđuje da zanimanje kupaca za nekonvencionalnim modelima obuće stalno raste.

Junya Watanabe Man x New Balance mokasinkeg
Instagram (@nebalancesociety) 

Cipele drugačije estetike, s potpisom istaknutih modnih dizajnera, svijet su za sebe. I dok se prosječni kupac može zapitati tko kupuje anti-trend cipele, brojke potvrđuju kako raste broj kupaca koji su spremni za izlazak iz okvira već viđenog.
Plarforma Lyst ukazuje i koji su modeli cipela oduševili tržište koje je anti-trend pretvorilo u vrlo traženi trend.

The Lyst anti trend cipele
The Lyst 

A što se ove sezone posebno pretražuje i kupuje iz kategorije ugly shoes? The Lyst ističe modele kao što su jelly shoes, ili gumene ljetne cipelice, koje bude nostalgiju na djetinjstvo i cipelice koje smo nosili za na plažu, modele cipela na petu čija se peta ističe formom, praktične sandale koje bi donedavno povezivali isključivo s udubnom, radnom obućom... 

The Lyst anti trend cipele
The Lyst 

The Lyst anti trend cipele
The Lyst 

Od brendova posebno se ističu Loewe, The Row i Dries Van Noten, a na vama je da na taj popis dodate i svoje favorite, jer očito je da je anti-trend postao trend.