Danas se sve kreće vrtjeti oko nogometa jer ipak, prvi je dan Europskog nogometnog prvenstva. Od 14. lipnja do 14. srpnja to će bez premca biti jedna od glavnih tema, pogotovo u danima kada igra naša reprezentacija.

Hrvatska će prvi put na teren izaći u subotu, i to na Olimpijskom stadionu u Berlinu, kada će se u 18 sati obračunati s reprezentacijom Španjolske. Drugi će susret igrati 19. lipnja u 15 sati kada će protivnik Vatrenima biti Albanija u Hamburgu, odnosno na Volksparkstadionu. Za kraj, 24. lipnja od 21 sat, Hrvatska će se suočiti s Italijom na Red Bull Areni u Leipzigu, zemljom koja ujedno i brani titulu prvaka.

Sve što trebate znati o utakmicama i praćenju prvenstva pročitajte ovdje.

Sukladno aktualnostima u svijetu, jasno vidimo i kako ih moda prati. Do nedavno je apsolutno dominirao tenniscore, estetika inspirirana tenisom i to sve zbog Zendaye i njezinog novog filma 'Challengers'. Već sada, ne toliko nakon, situacija je mnogo drugačija. U centru inspiracije je nogomet, a glavni trend - nogometni dresovi.

Da, ovi komadi više nisu rezervirani samo za gledanje utakmica i navijanje, već su postali dio i street style mode, barem sudeći po društvenim mrežama i stylish djevojkama koje ih kombiniraju u svojim outfitima. Ako se sjećate, još sredinom travnja ove godine, švedski brend Acne Studios predstavio je dres u nježnoj ružičastoj boji s brojem 13.

Acne Studios nogometni dres
Acne Studios 

Možda se sjećate i 2022. kada se mali talijanski klub Venezia FC rebrandingom vratio na globalnu nogometnu mapu predstavivši merch koji nisu nosili samo navijači brenda već i modne influencerice. Naime, klub se tada udružio s Kappom koja se poslužila nasljeđem brenda i iskoristila njihov retro dizajn dresova.

Venezia FC nogometni dres
Instagram (@brfootball) 

Venezia FC nogometni dres
Instagram (@brfootball) 

Riječ je o prilično diskutabilnom stilu koji ili obožavate ili vam se uopće ne dopada, a ako ste dio prve kategorije, čini se da granica nema.

Nogometne dresove možete kombinirati s običnim traper hlačama, ali isto tako i suknjama, tajicama pa čak i balerinkama ili sandalama na petu. Iako je riječ o sportskom trendu, nije određen samo za sportske komade, barem ako je pitati djevojke s društvenih mreža koje su predstavile širok spektar kombinacija koje možete kopirati i kojih se vjerojatno sami ne bi ni sjetili jer nogometna majica kratkih rukava, kratka suknja i kitten heels nisu baš standardni modni izričaj. 

Ako vam se i dalje ovaj modni izričaj čini apstraktnim, donosimo vam nekoliko kombinacija koje vas mogu inspirirati za nošenje nogometnog dresa. Ako ništa drugo, sada je idealno razdoblje za eksperimentiranje s ovim mikro trendom jer kao što znamo, Euro traje mjesec dana, stoga okušajte se u svojoj mašti i kreativnosti. 

Nogometni dres kao modni trend
Instagram (@lissyroddyy) 

Nogometni dres kao modni trend
Instagram (@rebecaoksana) 

Nogometni dres kao modni trend
Instagram (@nadiaidder) 

Nogometni dres kao modni trend
Instagram (@lissyroddyy) 

Nogometni dres kao modni trend
Instagram (@eliannaarvizu) 

Nogometni dres kao modni trend
Instagram (@emmaxwinder) 

Nogometni dres kao modni trend
Instagram (@sviridovskayasasha) 

Nogometni dres kao modni trend
Instagram (@selmakacisebbagh)