Taman nakon završetka Europskog nogometnog prvenstva, započinje jedna od najiščekivanijih sportskih manifestacija - Olimpijske igre. Iz Njemačke selimo u Francusku, točnije u Pariz, gdje će ovogodišnje Igre trajati od 26. srpnja do 11. kolovoza, a upravo će tako Pariz postati grad koji je domaćin Olimpijadi bio čak tri puta (1900., 1924. i sada, 100 godina kasnije).

Ove će godine veliki naglasak biti na ekološkoj održivosti i zaštiti životne sredine zbog čega bi ove Olimpijske igre mogle ponijeti titulu najzelenijih ikada, a iznimni će naglasak biti i na poveznici mode i sporta. Naravno, ništa čudno budući da govorimo o svjetskoj prijestolnici mode. Brojni brendovi i dizajneri pokazivat će svoje ime preko sportaša i na taj način zalaziti do još jednog novog dijela publike.

Ali ne samo to.

Modna kuća Louis Vuitton odlučila je napraviti korak dalje. Naime, medalje će sportašima biti uručene na LV pladnju dekoriranom s prepoznatljivim motivima francuske luksuzne kuće.

Louis Vuitton pladanj za medalje
LVMH 

Izrađeni od strane obrtnika u radionici Beaulieu-sur-Layon u regiji Maine-et-Loire, vanjske površine pladnjeva mogu se pohvaliti bezvremenskim Damier platnom, stvorenim 1888. godine. Njihova je unutrašnjost, u međuvremenu, obložena mat crnom kožom, u znak Louis Vuitton 'Torches and Medals' kovčezima. Svaki pladanj može držati dvije do šest medalja, a sve je dizajnirao draguljar Chaumet.

Louis Vuitton pladanj za medalje
LVMH 

Louis Vuitton pladanj za medalje
LVMH 

'Željeli smo doprinijeti, ne samo kao kreativni partner ceremoniji otvorenja, već biti prisutni tijekom cijelog događaja uključujući i sportski dio. Na ovaj smo način prisutnosti vrlo diskretno, a u isto vrijeme, paradoksalno, vrlo vidljivo', rekao je Antoine Arnault, voditelj komunikacija, imidža i okoliša LVMH-a.

Louis Vuitton pladanj za medalje
LVMH 

Uz pladnjeve, Louis Vuitton je također kreirao uniseks uniformu za nositelje medalja, koja uključuje polo majicu, široke hlače i gavroche kapu, u skladu sa stilskim obilježjima koja su okruživala Olimpijske igre u Parizu 1924. godine. 'Dizajnirali smo elegantnu, udobnu odjeću kako bi nositelji medalja mogli obavljati svoj posao u najboljim uvjetima sa stotinama milijuna pari očiju uperenih u njih', dodao je Arnault.