Svako godišnje doba diktira svoje modne trendove među kojima su jednako važni i oni koji se odnose na obuću. A model koji ne silazi s liste najpopularnijih komada zasigurno su balerinke. I dok svaka it djevojka s ponosom ističe model koji nosi, jedna je modna kuća apsolutni prvak u kreiranju modela koji su u kratko vrijeme stekli kultni status. Naravno da mislimo na parišku modnu kuću Alaïa, koja se s jednim od omiljenijih modela balerinki, onim Strass Lambskin Ballet Flats, probila na vrh liste najpoželjnijih modela. Ovaj model na tržište je dospio u svibnju 2022., a u prvom tromjesečju 2024. se istaknuo kao četvrti najpopularniji proizvod na cijenjenoj Lystovoj listi. Osim ovog modela posebnu se voli i mrežasti model koji obožavaju Jennifer Lawrence, Dakota Johnson i Sofia Richie.

U estetski vrlo privlačnu obitelj La Ballerine stigao je i novi model, mrežaste balerinke s atraktivnim uresom, zakovicama u boji cipele. Dostupne u tri boje, crnoj, bijeloj i crvenoj, ove balerinke se opisuju kao cipela inspirirana japanskom obućom, i sigurni smo kako će već u narednim tjednima brojne fashionistice prošetati u novom modelu omiljenih balerinki. Krasi ih već klasični remen te stil koji se pokazao vrlo nosivim u brojnim modnim kombinacijama.

Alaia mrežaste balerinke sa zakovicama 2024
Instagram @maisonalaia 

Alaia mrežaste balerinke sa zakovicama 2024
Instagram @maisonalaia 

Alaia mrežaste balerinke sa zakovicama 2024
Instagram @maisonalaia 

Cijena im je 1250 eura, a dok je crni model za sada rasprodan, bijele i crvene balerinke sa zakovicama su dostupne uz prednarudžbu.