U vrijeme kada je ekstravagancija na crvenom tepihu dosegla vrhunac umjetnosti, Angelina Jolie uspjela je zadržati nepogrešivu jednostavnost i istinsku eleganciju. Naime, na 81. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji druga večer bila je rezervirana za grandioznu premijeru filma Maria, biografskog naslova o opernoj divi Mariji Callas.

Ovo je Angelinina prva uloga nakon filma Those Who Wish Me Dead iz 2021. godine, i za istaknuti je kako je za glavnu ulogu operne pjevačice i ikone Marie Callas u uskoj konkurenciji za nagradu Oscar. Film potpsiuje redatelj Pablo Larrain, a Jolie je na premijieri izazvala ovacije, pružio je priliku da zvijezda nakon dugo vremena i otkrije neke profesionalne a tako osobne trenutke, o toga da je pripremajući se za film radila s opernim pjevačima i profesionalcima kako bi svladala pravilno držanje tijela, tehnike disanja i kretanja. Na press konferenciji je dodala da joj je uranjanje u svijet opere pružilo 'terapiju za koju nisam znala da mi treba'.

'Nisam imao pojma koliko sam u sebi držao i ne puštao van. Dakle, izazov nije bio tehnički, bilo je emocionalno iskustvo pronaći svoj glas, biti u svom tijelu, izraziti se. Morate dati svaki djelić sebe.' Također je ispričala da je dio Marie Callas s kojim se najviše povezivala bio 'dio nje koji je iznimno mekan i nema mjesta na svijetu da bude meka kao što je uistinu bila - emocionalno otvorena kakva je uistinu bila. Više od svega dijelim njezinu ranjivost.'

Filmski festival venecija, Angelina Jolie premijera filma Maria
Starpix / AFP / Profimedia 

Filmski festival venecija, Angelina Jolie premijera filma Maria
SGP / ddp USA / Profimedia 

Filmski festival venecija, Angelina Jolie premijera filma Maria
Marechal Aurore/ABACA/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia Angelina Jolie i Pablo Larrain


Glumica i redateljica unijela je dašak starog Hollywooda u veličanstvenu, po mjeri šivanu bež haljinu dizajnerice Tamare Ralph u kombinaciji s Aquazzura cipelama. Angelina je ovaj monokromatski look upotpunila odgovarajućim šalom od umjetnog krzna, a istaknuti detalj bio je upečatljiv zlatni broš s cvijetom. Riječ je o djelu koje se odnosi na Rose Ouvrante, nekoć u posjedu slavne operne pjevačice. U odjelu ljepote, Jolie je istaknula bezvremenski izgled odvažnim crvenim ružem, sjajnom manikurom i tamnim smokey eye stilom.

Spomenuta kombinacija za crveni tepih bila je njezina treća dnevna kombinacija. Zvijezda filma Maleficent zablistala je na događanjima u Lido di Venezia u dva različita izdanja francuske modne kuće Saint Laurent.

Filmski Festival Venecija 2024, Angelina Jolie
Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia Angelina Jolie

Svoj dolazak u Palazzo del Cinema glumica je učinila još impresivnijim ploveći kanalima čarobne Venecije u smeđoj lepršavoj maksi haljini. Ovaj look upotpunila je velikim dijamantnim prstenom i šminkom koja je vješto pristajala uz tonove haljine.

Filmski festival venecija, Angelina Jolie premijera filma Maria
SGP / ddp USA / Profimedia 

Filmski festival venecija, Angelina Jolie premijera filma Maria
SGP / ddp USA / Profimedia 

Kasnije se pojavila u klasičnoj crnoj haljini bez rukava, koja je odisala jednostavnošću i sofisticiranošću. Kao prava minimalistica, Angelina je outfit upotpunila parom elegantnih salonki, tamnim sunčanim naočalama i suptilnim naušnicama. Ipak, vrhunac ovog bezvremenskog stajlinga bio je skulpturalni Cartier broš koji je zaokružio cijeli look.

Izvor: Elle.rs