Već smo pri kraju listopada, a jesen kao da je započela jučer. Ipak, jesenski trendovi su se davno već ustalili, vidimo kakvi se komade najviše nose pa je lako zaključiti i čime ćemo biti okruženi do kraja hladne sezone.

I dok obožavamo pratiti promjenu trendova i načine na koje se oni uvlače u modne pore i mijenjaju stilove, veliki smo obožavatelji klasike koja vječno traje i čije je komade najpoželjnije imati u ormaru u najvećoj mjeri.

Minimalistički outfiti koji se sastoje od skupih krojeva i sjajnih osnovnih komada sastavni su stilski dio brojnih modnih ikona koje se oslanjaju na jednostavne i lagane kombinacije za vječno uglađeni izgled. Plus u svemu tome - teško je s takvim izdanjima pogriješiti.

Lako ih prilagodimo trenutno dodavši u njih jedan 'novopopularni' komad ili ih nosimo u boji koja je u tom trenutku hit. Tako jesensku i zimsku modnu kapsulu mogu činiti uvijek jednaki komadi koji će godinama biti odličan izbor.

Maxi suknja

Iako često bježimo iz ere mini suknji u eru midi modela, zatim od pencil krojeva do širokih A-krojeva do koljena ili boho verzija koje su ovog ljeta bile iznimno popularne, klasični maxi modeli u jednostavnim nijansama i krojevima su must have svake sezone pa tako i ove. Isto kako se slažu s čizmama, tako se odlično kombiniraju i s cipelama. Uz njih nosimo i sva moguća pletiva, ali i košulje i obične pamučne majice.

Modni trendovi jesen zima 2024
Instagram (@nlmarilyn) 

Pletena haljina

Ako postoji jedan komad za hladne mjesece koje može proći kao elegantno, ali i ležerno izdanje, onda je to definitivno ovaj. Iako takve haljine možemo nositi uz bilo koji model obuće, zimi prvo mjesto ipak zauzimaju čizmice i to sve od gležnjača, do visokih modela do koljena koji će viriti ispod haljine, chunky modela ili omiljenih kaubojki i bajkerica. Odlično za svaku priliku, a za kombiniranje ne može biti jednostavnije.

Modni trendovi jesen zima 2024
Instagram (@byteganfrances) 

Kožne rukavice

Ako nešto na ovom popisu 'vrišti' klasikom, onda su to kožne rukavice. Znamo da u jednom trenutku hladne sezone ne možemo proći bez njih, a onda je najbolje odabrati upravo klasičan model u crnoj, smeđoj ili čak burgundy boji koji će odraditi i estetski, ali i posao grijanja. Još smo na proljetnom Tjednu mode mogli vidjeti da će se ove jeseni i zime nositi razni modeli rukavica, stoga je ova sezona idealna za eksperimentiranje. 

Trendovi jesen zima 2024
Instagram (@juliesfi) 

Dolčevita

Popularni turtleneck u crnoj te bijeloj i bež boji uvijek je dobrodošao, ali za sve it djevojke koje vole maleni odmak od klasike, dobra je vijest kako se ove sezone nose vrlo raznoliki modeli, komadi koji najbolje pristaju vašoj osobnosti i stilu. Birajte modele koji privlače estetskim izgledom, ali i kvalitetom materijala kao što su kašmir, vuna i uvijek zabavni moher, a dozu inspiracije pokupite s revija modnih kuća za sezonu jesen/zima 2024.

Modni trendovi jesen zima 2024
Instagram (@anoukyve) 

Čime do koljena

Nema zime bez ovog komada. Iako smo fanovi i gležnjači, na kratke suknje, slip suknje ili pletene haljine, najljepše se slažu upravo čizme do koljena. Odaju dojam skupog, pogotovo u klasičnim nijansama, a možemo primijetiti da ove sezone definitivno nosimo burgundy čizme kao najveći hit.

Burgundy čizme
Instagram (@frannfyne)