Dugo očekivani debi Pharrella Williamsa na mjestu kreativnog direktora linije muške mode Louis Vuittona dogodio se nedavno na moćnoj reviji održanoj u Parizu, pod vedrim noćnim nebom na mostu Pont Neuf. Među više od 1700 uzvanika posebno mjesto na reviji imala je Rihanna, ambasadorica brenda te lice koje nosi novu kampanju za novu kolekciju muške mode.
Ako se pažljivo zagledate na oglase za kampanju nemoguće je ne primijetiti i još jednu zvijezdu – model LV torbe koje Rihanna u raznim bojama i dimenzijama drži u rukama.


To je model Speedy, torba koja je značajno doprinijela uspjehu brenda na tržištu it torbica i bez problema model Speedy se može opisati i kao jedan od najpoželjnijih. Sada je to posebno zanimljivo jer upravo je Pharrell poznatom komadu pružio novi izgled te ga ubacio kao važan dio nove kolekcije.


Ovaj model svoje korijene vuče iz 1930. godine kada je predstavljen pod imenom Express. Ta je torba bila rezultat umješnosti Louis Vuittona u izradi vrhunske prtljage a ovaj je model rezultat novom dimenzijom putovanja i životnim stilom. Speedy je u početku bio dostupan u veličini od 30 cm, što je bila praktičnija alternativa većim Vuittonovim modelima tog vremena. Kako je potražnja rasla, marka je proširila asortiman, uvodeći verzije od 35 cm i 40 cm. Tijekom 60-ih, Audrey Hepburn je napravila poseban zahtjev za manjom verzijom torbe, što je rezultiralo ekskluzivnom kreacijom Speedy 25 koja je osvojila svijet.
Doprinos slavi ovog modela dao je Marc Jacobs za vrijeme dok je radio za LV, a slavi doprinosi i umjetnička suradnja s japanskom umjetnicom Yayoi Kusamom. Danas Speedy dolazi u nizu tematski izvedenih modela te je jedan od traženijih modela i na tržištu vintage komada.


U Pharrellovoj debitantskoj kolekciji ovaj je model predstavljen u jarkim bojama i novim veličinama, od mini verzije koja je više u formi privjeska, a on sam je viđen kako pod rukom nosi impresivni žuti model s lancem od pravog zlata i lokotom optočenim dijamantima te navodno milijun dolara. Ultra luksuzna preobrazba za model koji se obožava već 93 godine!