Otkad Kaia Gerber i Cindy Crawford zajedno kupuju u Zari? Gledamo novi projekt s drugačijim osjećajem online shoppinga

ZaraStreaming kao novi način kupnje.

Zara

Sjećate se kada je manekenka Kaia Gerber krajem prošle godine postala zaštitno lice tada prve Zarine kampanje za proizvode za kosu? Mnogima je čudno bilo vidjeti mladu manekensku zvijezdu u suradnji sa španjolskim high street brendom, ali je zato priča sada dobila novu dimenziju.

Čini se da nije samo Kaia postala dio Zarine obitelji, već je u tome zajedno sa svojom majkom, nekadašnjim supermodelom Cindy Crawford. Upravo su njih dvije sada postale Zarina lica prvog live shoppinga.

Naime, ZaraStreaming novi je Zarin format koji je objedinio unaprijed snimljeni video Kaie i Cindy, zajedno s mogućnostima za live chat i kupnju u real-timeu.

Najveći je naglasak ipak na samom videu koji je najviše zaintrigirao javnost. U njemu Kaia i Cindy uskaču u auto i zajedno pjevaju pjesmu 'Good Luck, Babe!' by Chappell Roan. Po dolasku na lokaciju, dočekuje ih francuska stilistica Carlyne Cerf de Dudzeele koja ih odmah počinje odijevati u različite lookove omiljenih jesenskih stilova. Dok majka i kći isprobavaju odlične komade, ti se isti pojavljuju na zaslonu te ih kupci mogu dodati u svoju košaricu. Smart move, Zara. Tako je svatko mogao vidjet kako proizvod izgleda u nošenju kao i kako ga stilizirati.

Instagram (@cindycrawford) 

Instagram (@cindycrawford) 

Nakon isprobavanja, stilistica šalje Cindy i Kaiu na fotografiranje za limitiranu kolekciju by David Lowery koji, osim što je glumio u streamu, on ga je i režirao.

Naravno, iako je službeni live prošao, video se i dalje vrti na službenim Zarinim stranicama te se ponovno može gledati u obliku ZaraStreaminga. Nakon što je emitiranje završilo, dodane su vremenske oznake za svaki proizvod tako da možete jednostavno skočiti na dio videa u kojem su ga Gerber i Crawford nosili.

Instagram (@cindycrawford) 

Instagram (@cindycrawford) 

Moramo priznati, ZaraStreaming možda nije najprirodniji i najintuitivniji način kupnje, ali na trenutak je uspio učiniti da kupnja putem interneta bude manje izolirana te definitivno zabavnija. Sada nas zanima hoće li postojati nastavci i hoćemo li možda tada dobiti nova lica koja će za nas isprobavati Zarine komade.