Otkrivena je tema Met Gale 2025.: Hoćemo li sljedeće godine gledati najcool crveni tepih do sada?

Po prvi put u povijesti - naglasak je na muškoj modi.

Guerin Charles/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Iako smo praktički tek ušli u jesen, planovi za prvi ponedjeljak u svibnju 2025. već su u punom pogonu. Naime, svi ljubitelji modnog svijeta znaju da je taj dan organiziran za Met Galu, najveći fashion dan u godini.

Tako svake godine jedva čekamo vidjeti kako su i jesu li uopće uzvanici ispoštovali temu večeri, a sada je postalo poznato što nas čeka sljedeće godine u njujorškom Metropolitan Museum of Art.

Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia 

'Superfine: Tailoring Black Style' tema je za sljedeću godine, a kao i svake godine, tako se i te podudara s temom proljetne izložbe Instituta. Prema službenoj najavi muzeja, izložba će predstaviti kulturni i povijesni pregled crnog dandija, od pojave ove figure u prosvjetiteljskoj Europi 18. stoljeća do današnjih inkarnacija u gradovima diljem svijeta. Istraživat će se važnost važnost sartorijalnog stila za formiranje crnih identiteta u atlantskoj dijaspori kroz značajne arhivske odjevne predmete, umjetnička djela, filmske isječke...

Instagram (@lewishamilton) 

Tema crpi inspiraciju iz knjige Monice L. Miller iz 2009. godine, 'Slaves to Fashion: Black Dandyism and the Styling of Black Diasporic Identity' te će biti prva muzejska izložba koja istražuje dandyizam i utjecaj crnaca na stil.

Google Books 

Čini nam se da će crveni tepih sljedeći godine odisati cool vibrom, a iako službeni dress code tek treba biti otkriven, sama najava teme dovoljno nam govori o tome u kojem će smjeru sigurno ići. Svakako moramo priznati da nam se iznimno dopada to što o prvi put imamo naglasak na mušku modu koja će biti u prvom planu.

Michael Stewart / INSTAR Images / Profimedia 

Oni koji najbolje predstavljaju temu noći jesu i sami domaćini. Svake godine Anna Wintour bira druge, a ove godine čast će pripasti samo muškarcima. Colman Domingo, Lewis Hamilton, A$AP Rocky, Pharrell Williams zajedno će s Annom Wintour biti domaćini događaja uz počasnog domaćina LeBrona Jamesa.

Instagram (@lewishamilton) 

Jason Mendez / Getty images / Profimedia 

Pharrellu će ovo biti šesta Met Gala i ujedno druga uloga domaćina nakon 2017. godine nakon što je glazbenu karijeru gotovo u potpunosti okrenuo u drugom smjeru postavši kreativnim direktorom muške mode Louis Vuittona.

Mike Coppola / Getty images / Profimedia 

LeBronu Jamesu ovo će biti prva Met Gala, Colmanu Domingu druga, a čini se da postaje jedan od najbolje odjevenih muškaraca Hollywooda. Estetika A$AP Rockyja već je odavno poznata, a Lewis Hamilton još od 2015. godine Formulu 1 pretvara i u svoj runway.

Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Odlična kombinacija imena koja jedva čekamo vidjeti na crvenom tepihu.