Miu Miu opet zasjeo na tron najpopularnijih brendova: Ali aplauz prije svih zaslužuje modna kuća Alaïa, otkrivamo zašto

Cijenjena i vrlo važna lista koja pozicionira uspjeh modnih brendova, Lyst Index, predstavlja izvješće za treći kvartal 2024., te otkriva što smo strastveno pretraživali i kupovali.

Alaia

Vrijeme je za jednu od najzanimljivijih modnih poslastica sezone, za listu koja otkriva koji je modni brend bio najpopularniji u zadnja tri mjeseca. Izvješće za treći kvartal već standardno donosi Lyst Index, čiju tromjesečnu ljestvicu najpopularnijih modnih marki i proizvoda sastavlja Lyst, najveća i najinteligentnija modna shopping platforma na svijetu. S 200 milijuna kupaca godišnje i najvećim skupom podataka u modi, Lyst je jedinstveni izvor globalne modne inteligencije. Formula koje se za ovo izvješće primjenjuju su ponašanje Lyst kupaca, uključujući pretraživanja na i izvan platforme, preglede proizvoda i prodaja. Kako bi dodatno pratili sklonost prema određenom brendu i proizvodu, izvješće koristi i statistike spominjanja na društvenim mrežama, aktivnosti i angažmana širom svijeta, tijekom razdoblja od tri mjeseca.

Lyst Index 

Lyst Index 

Lyst Index 


Ova se lista odnosi na popularnost dosegnutu kroz srpanj, kolovoz i rujan 2024., onu na koju su utjecaje modne kampanje, ljetni trendovi te zanimljivi događaji koji i nisu direktno modni, a ova je lista zanimljiva, jer osim što potvrđuje male, stalno slične promjene na samom vrhu, otkriva i zanimljive novitete, od kojih posebno privlači činjenica kako uz luksuzne brendove, sve više mjesta na ljestvici počinje pripadati i premium, dostupnijim brendovima. Također je zanimljivo kako Lyst Index ukazuje kako rujanski Tjedni mode nisu značajno utjecali na kupce i njihovu glad za modom, te kako tržište nastavlja otkrivati ili se vraća brendovima za koje vjeruju da su vrijedni investicije.

miu miu 

Miu Miu se vratio na prvo mjesto, prestigavši Loewe koji je na prvo mjesto zasjeo u kvartalu ranije. Razlog je popularna Miu Miu estetika za kojom su pretraživanja u zadnja tri mjeseca porasla 30 posto, a od čijih se proizvoda najviše pretraživao i kupovao Arcadie model torbice.

Lyst Index 


Ali prava priča o uspjehu u ovom tromjesečju je impresivan uspon Alaïe, skočivši za 12 mjesta kako bi postala peta najpopularnija modna marka na svijetu. Očito je, želja za Alaïom se produbljuje, potražnja je u ovom kvartalu porasla za 51 %, dok je hero proizvod mrežasti model balerinki koje su bile ogroman hit prošle godine. Popularnost se pripisuje i nedavno održanoj reviji u New Yorku, a koliko dugo ova modna kuća može držati ovu poziciju, vidjet ćemo na sljedećem izvješću.

Lyst Index 

Lyst Index 


Ulaskom na 14. mjesto Lyst Index liste Ralph Lauren je zaslužio velikim porastom od 151 % u ovom kvartalu, na što je zasigurno utjecalo i ljeto u kojem je u sklopu Olimpijskih igara i Wimbledona i ova modna kuća privukla pozornost. Uz već klasičnu postavku pri vrhu liste, za istaknuti su i brendovi Toteme, Victoria Beckham te Chloé koji je prvi put ušao na Lyst Index, na 20. mjesto.

Lyst Index 

Lyst Index 

Lyst Index 


Riječ, dvije i o trećem najpopularnijem proizvodu za ovu sezonu, kao najpopularnije ljetne tenisice pokazale su se Puma Speedcat a koje vole nositi Dua Lipa, Emily Ratajkowski i Troye Sivan. Potražnja samo u kolovozu im je porasla za 532 %. Pridružuju im se Gannijeve bajkerske čizme i Clarks Wallabee cipele, omiljeni model generacije Z.

Kreće možda i najintenzivniji period, onaj u kojem blagdanski šoping može biti odraz i doličnih kampanja i proizvoda kojima nećemo moći odoljeti.