Modno zanimljivo ljeto još je zanimljivije nakon što je Lyst Index objavio izvješće za drugi kvartal 2024. te krunu najpopularnijeg svjetskog brenda dodijelio modnoj kući LOEWE Jonathana Andersona. U prošlom tromjesečju, sestrinski brendovi Miu Miu i Prada zauzeli su prvo i drugo mjesto, da bi sada pali za jedno mjesto zahvaljujući svima koji su Loewe prepoznali kao najhot modni brend. Taj se rast bilježi zadnjih godinu dana, a potvrda popularnosti proizilazi i iz aktivnosti samog kreativnog direktora španjolske modne kuće. Za podsjetiti je samo na neke atraktivne kampanje, od one u kojoj se nastoji pogoditi pravi izgovor imena brenda, do one s mlijekom i rajčicama.

Sve to doprinosi interesu za kupnju Loewe proizvoda, što je tenisice Cloudtilt, nastale u suradnji brendova Loewe i On, izbacilo na prvo mjesto liste najpopularnijih proizvoda u drugom tromjesečju 2024. Slijede na drugom mjestu Adidasove tenisice, model SL72 (oko čije se kampanje digla poprilična buka), a koje svojim retro stilom otvaraju put slave poput Samba modela.

loewe on tenisice
Lyst Index 
adidas SL72.png
Lyst Index 


Na trećem mjesto se nalazi brend Coach s modelom torbice Tabby. Lys Index ukazuje kako u eri stalno rastućih cijena luksuza, Coach dirigira tihom revolucijom te uzima dio kolača koji načelno pripadaju klasičnim, velikim luksuznim modnim kućama. Vješto spajajući svoje naslijeđe sa senzibilitetom suvremenog dizajna, brend je privukao pozornost svojih dugogodišnjih poklonika ali i pripadnika nove generacije, te je tijekom prošle godine Coach zabilježio porast pretraživanja od 361 %, što je dokaz važnosti ovog brenda na velikom modnom tržištu. S cijenom od 385 USD, ova torba je postala viralna na TikToku, generirajući preko 34,2 milijuna objava na platformi.

Četvrto mjesto pripada brendu Casablanca i pletenoj košulji majici, koja je u ovom izvješću i najtraženiji muški odjevni komad. Dovoljno je spomenuti kako Casablanca majice nose Lewis Hamilton i Justin Bieber.

casablanca majica.png
Lyst Index 


Na peto mjesto je zasjela još jedna torba. Zahvaljujući modelima pletenih kožnih torba, s cijenama u prosjeku između 300 i 500 dolara, brend Dragon Diffusion se pokazao kao još jedan novi kultni favorit, sa značajnim porastom pretraživanja. Ovu torbu nose i slavne Ashley Olsen i Alexa Chung.

drag diffusion torba.png
Lyst Index 


Na šestom mjestu ovog izvješća nalaze se hlače lepršavih nogavica modne kuće High Sport. Brend je 2021. pokrenula Alissa Zachary, koja je iskustvo stjecala radeći za The Row i Khaite, a za istaknuti je kako su pretraživanja High Sporta na Lystu u zadnjem kvartalu porasla 42 %.

high sport hlače.png
Lyst Index 


Na sedmom mjestu popularnosti se nalazi bijela haljina londonskog brenda ženske odjeće Amy Lynn, koji se prema izvješću učvrstio status ključnog igrača na trendi modnoj sceni. Pretraživanja ove haljine u travnju su porasla za 53 %, nakon što je haljina postala viralna na TikToku i generirala više od 61,6 milijuna objava.

amy lynn haljina.png
Lyst Index 


Na zadnja tri mjesta ljestvice smjestile su se Cos sandale, Dries Van Noten tenisice te Prada Symbole sunčane naočale. Razlog leži u vječnoj popularnosti Pradinih naočala, ribarskih sandala ali i činjenici kako se slavni Dries Van Noten oprostio od mode, što komade s njegovim potpisom čini izuzetno poželjnim.

the lyst.png
Lyst Index 

Ova lista ali i ukupni rezultati Lyst Index izvješća ukazuju kako brendovi, koji se čine kao da su izvan modnog radara kupaca, strategijama, komunikacijom i ciljanjem određene skupine potrošača mogu dospjeti u odabrani krug modnih uspješnika. To modnu scenu čini živom i aktivno te je taj uspjeh jedan od razloga i velikom modnom preslagivanju u velikim modnim kućama.