Tajvanska tvrtka NUWA Robotics lansirao je robota koji će učiniti život ugodnijim za ljude koji rade od kuće. Nakon sastavljanja i programiranja možete ga, primjerice, naučiti da se kreće po vašem radnom prostoru i komentira vaš radni učinak različitim izrazima lica. Ali također može komunicirati pomoću slika, videa ili glasa.

Interaktivni stolni robot simpatičnog izgleda kućni će rad učiniti zabavnijim. Uređaj pod nazivom RobotBuilder DX može se naučiti za interakciju s korisnicima koristeći fizičke pokrete, slike na zaslonu i video zapise kao i razgovore.

Interaktivni stolni robot kućni će rad učiniti zabavnijim
Profimedia 

Može se programirati da se kreće po radnoj površini i izražava se, a može se opremiti softverom koji omogućuje niz izraza lica. Proizvođač NUWA Robotics napravio je robota za jednostavno povezivanje s programskom platformom temeljenom na oblaku.

Komplet temeljen na Android 9 OS-u uključuje 12 servo motora, 6 mikrofona i zvučnike, senzore i LCD zaslon od sedam inča u modulu glave, zajedno s alatima potrebnima za sastavljanje. Ne morate biti inženjer ili stručnjak za kodiranje. Pomoću odvijača i razvojnih alata temeljenih na oblaku možete jednostavno dizajnirati izraze lica i pokrete tijela svog robota kao i stvoriti skripte za dijalog i koristiti druge interaktivne aplikacije.

RobotBuilder DX može se naučiti za interakciju s korisnicima koristeći fizičke pokrete, slike na zaslonu i video zapise kao i razgovore.
Profimedia 

Ako ste napredni korisnik s puno iskustva, također možete koristiti MQTT protokol unutar web verzije CodeLaba za povezivanje s razvojnim alatima kao što su Micro:bit i Arduino te kreirati mnogo više AIoT aplikacija.

Robot se napaja preko punjive litijske baterije kapaciteta 9100 mAh, pokreće ga Qualcommov 8-jezgreni čipset, ima 32 GB memorije, a može se povezati s pametnim telefonima kroz aplikaciju Nuwa Space na iOS i Android telefonima.