Zanimljive novosti dolaze iz svijeta putovanja u svemir i novih tehnologija. Naime, u utrku za slanje turista u svemir pomoću divovskog balona na scenu tvrtka se pridružila se i nova tvrtka Zephalto, koja uvelike radi na razvoju stratosferskog balona s niskim udjelom ugljika koji će buduće putnike u visećoj kapsuli nazvanoj Céleste voditi u Zemljinu stratosferu.

Putovanje u svemir balonom Zephalto
Profimedia 


Zephalto se oslanja na šest desetljeća dugo eksperimentiranje leta balonom Francuske svemirske agencije. Kapsula pod tlakom dizajnirana je kao najsuvremeniji objekt koji pruža "najbolje uvjete udobnosti i sigurnosti".
Cijena po putniku je 120.000 eura što je znatno jeftinije od turističkih posjeta svemiru na raketni pogon. Glasnogovornik je dodao: "Naša kapsula omogućit će vam da u potpunosti cijenite ovo izvanredno putovanje."
Zephalto također obećava putovanje začiniti s daškom francuskog luksuza - gurmanskim obrokom prije leta koji će pripremati poznati francuski chefovi, nakon čega će uslijediti kušanje vrhunskih vina te uživanje u letu.

Putovanje u svemir balonom Zephalto
Profimedia 

Očekuje se da će svemirski balon i kapsula biti lansirani 2025. godine, zahvaljujući zajedničkim naporima grupe inženjera i svjetskih stručnjaka.