Svijet superjahti svako toliko iznenadi nekim novim konceptom, baš poput nedavno predstavljenog koncepta 73 metarske jahte Escapade čiji dizajn potpisuje kreativni tim studija Gill Schmid Design iz New Yorka, poznat po vrhunskim rješenjima.
Zato je ova jahta ona koja promovira jedinstveni život na otvorenom jer uz bogate sadržaje ponosi se s čak tri bazena koji zahvaljujući dizajnerskom timu izgledaju sasvim drugačije od svega dosad viđenog,

"Biti na brodu je prilika za stjecanje iskustva života na vodi i doživljaju prirode na potpuno novi način", stoji u priopćenju studija.

Superjahta Escapade
Profimedia 

Počevši od krme, dvoetažni prostor koji pruža dojam kao da ste na plaži pruža mjesto za uživanje uz bazene. Donji nivo ističe se po upečatljivom reflektirajućem bazenu koji je okružen "pješčanim plažama" i ležaljkama. Tu se također nalazi platforma za plivanje te sklopive terase koje pružaju izravan pristup moru. Veliko vanjsko stubište vodi do glavne palube gdje se nalazi infinity bazen sa staklenim dnom koji pruža jedinstveni pogled na sve ispod vas, a prostor uz bazen nudi savršenu atmosferu za opuštanje.

Superjahta Escapade
Profimedia 

Superjahta Escapade
Profimedia 

Na suprotnom kraju, pramčana paluba opremljena je impresivnim bazenom, prostorom za večernje uživanje uz vatricu s udubljenim sjedalima, nekoliko salona, sunčališta te nekoliko kabina.

Superjahta Escapade
Profimedia 

Superjahta Escapade
Profimedia 

Unutrašnjost je neprimjetno povezana s eksterijerom tako da ste uvijek na korak do mora i svježeg zraka. Četiri apartmana za goste nalaze se na donjoj palubi i nude izravan pristup prostoru za druženje uz bazen, dok se dva nalaze na glavnoj palubi, također neposredno uz bazen. Glavni apartman također se nalazi na glavnoj palubi i privlači raskošnom kvadraturom.
Na brodu su dostupni prostor za druženje, blagovaonica, salon za uživanje u cigarama, galerija... Osim uz bazen gosti jahte mogu uživati u teretani, sauni, parnoj kupelji, sobi za masažu, frizerskom salonu i prostoru za uljepšavanje, kao i velikim vanjskim salonima u kojima se možete opustiti nakon vježbanja.
Impresivno, zar ne?!