COOK WITH STORYBOOK: Ljubitelji sendviča, vrijeme je za uživanje u slasnom zalogaju slavnog Anthonyja Bourdaina

Dobra hrana je vrlo često, čak i najčešće, jednostavna hrana, riječi su jedinstvenog Bourdaina, a recept za pripremu sočnog sendviča s mortadelom i sirom to i potvrđuje.

Instagram @hudaphl

Štovatelji lika i djela velikog Anthonyja Bourdaina dobro znaju kako je on s jednakim žarom kuhao, putovao, pripovijedao te uživao u jelima posluženim u restoranima s Michelinovim zvjezdicama kao i štandova na ulicama brojnih mjesta diljem svijeta... otkrivajući novo, drugačije.

Focus Features / Everett / Profimedia 

Zahvaljujući brojnim pričama koje su svoje mjesto našle i na stranicama knjiga koje je napisao uvijek nanovo možemo oživjeti neke od tih događaja, a što je najbolje, i prirediti neka od jela, jer slavni Bourdain je nesebično podijelio i neke od sada već kultnih recepata.
Upravo je jedan od tih recepata postao hitom na društvenim mrežama, a radi se o sendviču s mortadelom i sirom, u kojem je upravo mortadela zvijezda svakog zalogaja. Bourdainov recept za sendvič s mortadelom pojavljuje se u njegovoj kuharici Appetitesiz 2016., a temelji se na sendviču koji je jeo u Baru do Mané u São Paulu, Brazil.

Amazon  Appetites Cookbok, Anthony Bourdain

Dok originalni sendvič sadrži sir i pecivo tipične za Brazil, Bourdain ih je zamijenio sastojcima koji su mu bili dostupniji kod kuće, te tako ovom, sada slavnom sendviču, dao savršenu dozu kulinarske slobode.

Sastojci (za pripremu 1 sendviča):

Pecivo
Nekoliko kriški tanko rezane mortadele
Sir Provolone (ili neki drugi lako topiv sir)
Dijon senf
Majoneza

Priprema:

Za pripremu su vam, uz ostale sastojke, potrebne 2 do 3 kriške mortadele koje ćete presavinute ili nagužvane u manje hrpice zapeći na ugrijanoj tavi uz dodatak nekoliko kapi ulja, tako da dobijete hrskave rubove, a uz dodatak sira, senfa i majoneze, te komada peciva, na korak ste do odličnog obroka. Na istoj tavi malo prepecite pecivo (lepinju, focacciu) koje ste prerezali na pola, te koje ćete potom namazati Dijon senfom i majonezom, dodajte meso i sir. Preklopite i zagrizite. Masnoća mesa i sira ispunit će pecivo, toplina će učiniti potrebnu magiju, a okus će oduševiti laganim pikantnim doživljajem Dijon senfa. Bourdain u svojoj knjizi preporučuje i da uz sendvič otvorite i hladno pivo.