Zasigurno ste iskusili da u prilici kad poželite neku promjenu unutar doma ili vašeg radnog prostora uglavnom odustanete jer vam se čini da vaš proračun to neće dopustiti. Dizajneri interijera prepoznali su ovaj problem i ponudili nekoliko učinkovitih rješenja uz koje nimalo nije problem domu dati novi izgled uz minimalne troškove.

Pročitajte, zapamtite, primijenite, zahvalite kasnije!

Preuredite police i stoliće

Slike, vaze, razglednice i razni ukrasni predmeti uglavnom godinama stoje na policama i stolićima pa ne čudi da stručnjaci savjetuju da pri preuređenju prostora krenete upravo od ovih točaka vašeg doma.


"Godine i godine prođu gotovo neprimjetno, a da niste ništa značajno promijenili na svojim policama i stolićima. Zato vam savjetujem da pospremite apsolutno sve s njima i ostavite ih potpuno praznima. Zatim prođite kroz sve predmete koje ste pospremili i posložite na novi način, onako kako se u tom trenutku čini najboljim“, ističe dizajner interijera Brandon Schubert koji savjetuje da omiljeni predmeti budu u razini očiju.

Ukrasite prazne prostore

Dobro pogledajte prostoriju koju želite preurediti i uočite sve prazne prostore. Potpuno novi izgled možete postići dodavanjem jednostavnog ormarića, taburea ili tepiha, a na zidove možete staviti male ukrase, slike raznih dizajna i veličina ili trendi postere.

Preuredite vitrine

Jedan od omiljenih komada namještaja u svakom domu svakako je vitrina s brojnim obiteljskim fotografijama, suvenirima s putovanja, generacijskim posuđem i sličnim predmetima sentimentalne vrijednosti.

Takve vitrine često su raspoređene na više razina, pa stručnjaci savjetuju da se jedan predmet koji je neko vrijeme bio u drugom planu premjesti u prvi red i obrnuto. Tako ćete oživjeti stare uspomene i potpuno promijeniti izgled vitrine!


Promijenite stolnjake, presvlake, tepihe, jastučnice...

Upravo ovaj potez može napraviti veliku razliku, pogotovo ako postoji značajna razlika u boji i dizajnu. Za to vam neće trebati veliki budžet, kao ni za mijenjanje stolnjaka, prekrivača za sofu ili krevet, odabir novog tepiha ili njihovo premještanje iz jedne sobe u drugu.

Unesite zelenilo u dom

Jednostavan i impresivan dodatak može biti aranžiranje biljaka ili obogaćivanje doma novim ukrasnim biljkama koje su od pandemije vrlo popularne i čini se da će tako još dugo ostati!

Promjena boje zidova čini najveću razliku

Kada je riječ o isplativosti određene financijske investicije u uređenje doma, nema boljeg od promjene boje zidova. Financijski moguće, a kreirat ćete dojam kao da ste preuredili cijeli stan.

Također, osim klasične boje, izgled zidova možete promijeniti i tapetama koje su već neko vrijeme u modi, a potpuno moderan izgled možete postići ako zidove oslikate muralima i sličnim vizualno dojmljivim crtežima.

Izvor: elle.rs