Prozračno i sa stilom pravilo je uređenja interijera koje vrijedi ovog ljeta. Dizajneri stoga savjetuju da se vrijedi držati provjerenih opcija, ali s daškom osvježavajuće energije prikladne za duge tople dane.

Kako to postići? Za početak, koristeći snagu boja i zamijenite tamnije nijanse razigranijim dizajnom, nošenja elemenata prirode, transformacije ukrasnih detalja i sl.

Male promjene često su najjeftinija i najučinkovitija opcija da svom domu date novi izgled, a stručnjaci donose nekoliko ideja kako svoj interijer uskladiti s čarima ljeta!

Promijenite posteljinu


Posteljina je često neopjevani heroj svake spavaće sobe, a s obzirom na to da je u prvom planu, njezinom promjenom mijenja se praktički cijeli interijer. Stoga, umjesto da se upustite u veliko uređenje spavaće sobe, usredotočite se na odabir posteljine koja je motivom, bojom te vrstom tkanine prikladna za ljeto.

Ako spavate s klimom, dodajte još koji komad posteljine u slučaju da tijekom noći zahladi i ubacite nekoliko ukrasnih jastuka. Zatim se poigrajte s dizajnom i kombinirajte učinkovite kombinacije boja, tekstura i dizajna!

Uklonite teške zimske zavjese


Ima nešto očaravajuće u ljetnom povjetarcu da je zaista šteta držati teške zimske zavjese i dekore. Zamijenite ih lakšim, prozračnim materijalom ili ih potpuno uklonite i uživajte u obilju svjetlosti.

Odlučite li se ostaviti zavjese, svijetle, bijele boje, a ako volite snagu boja birajte razigrane boje, poput ružičaste, jarko žute ili narančaste, a ne možete pogriješiti ni s pastelnim bojama jer stvaraju osjećaj ugode u domu.

Osvježite ukrasne jastuke


Ljeto je najbolje godišnje doba za osvježavajuće promjene u domu. Za njih vam ne treba puno vremena ni novca. Možete početi s nečim tako jednostavnim kao što je mijenjanje jastučnica na ukrasnim jastucima ili mijenjanje prekrivača. Koristite svijetle boje i svjetlije prirodne materijale.

Obogatite svoj dom biljkama


Bilo da živite u stanu ili kući s okućnicom, imate odličan izbor biljaka kojima možete oplemeniti interijer i oplemeniti ga opuštajućim elementom prirode. Posadite biljke na nekoliko razina i postići ćete još efektniji i razigraniji stil uređenja.

Izvor: elle.rs